Sanitat es reunirà amb les comunitats per debatre sobre els preus i els punts de venda dels tests

La Comissió també podria tractar la possible elaboració d'un 'pla postpandèmia'
Sanitat es reunirà amb les comunitats per debatre sobre els preus dels tests | Pixabay

La Comissió Interterritorial del Sistema Nacional de Salut d'aquest dimecres tindrà com a temes de debat una possible regulació dels preus dels tests d'antígens i la possibilitat d'habilitar els supermercats com canals de comercialització.


La ministra de Sanitat, Carolina Darias, discutirà amb els consellers de Salut de les comunitats autònomes la limitació del cost d'aquests productes, que en aquesta sisena onada han adquirit una gran importància en el control de la pandèmia i la propagació del virus davant la saturació del sistema sanitari.


Després que el president del Govern, Pedro Sánchez, s'obrira a implementar aquesta mesura, com ja va fer en els preus de les mascaretes, queda per saber com i quan es podrà dur a terme.


Al mateix temps, altra qüestió que debatran els consellers i la ministra és una hipotètica inclusió dels supermercats com a punts de venda dels tests, un assumpte que causa certa controvèrsia donat que algunes autonomies, com la Comunitat Valenciana, han optat per recolzar-se en les farmàcies per a registrar els positius que es notifiquen en aquests tests.


Per últim, un ítem que també pot eixir a col·lació és l'elaboració d'un protocol per a començar a tractar la covid com altra malaltia endèmica, com ara la grip, malgrat que l'OMS ja ha dit que veu massa prompte la redacció d'eixe tipus de plans.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"A subhasta 71 garatges i trasters a Peníscola per un euro" "La Generalitat construirà a València una residència per a gent gran dependent"