La setmana que ve Ana Barceló serà vacunada amb AstraZeneca

La consellera de Sanitat, que ha «animat a tota la ciutadania a vacunar-se, tant per evitar la infecció com per protegir la resta de la població», té 62 anys

Ana Barceló, la consellera de Sanitat, serà vacunada esta setmana que ve que li correspon per edat, té 62 anys, i ho farà amb AstraZeneca, la vacuna que hui dia està en el punt de mira pels seus possibles efectes adversos que han portat a les autoritats a canvis de criteri sobre els grups d'edat en els quals ha d'injectar-se.

La mateixa Barceló ha aprofitat per a llançar un missatge de tranquil·litat a la població i ha «animat a tota la ciutadania a vacunar-se, tant per evitar la infecció com per protegir la resta de la població».

La consellera ha volgut recordar que totes les vacunes que s'estan administrant tenen un alt percentatge d'efectivitat que «en tots els casos, supera els mínims riscos que, com qualsevol medicament, tenen».

La Conselleria de Sanitat té previst administrar la setmana pròxima 213.834 dosis de les vacunes de Pfizer, Moderna i AstraZeneca. La major part d'estes dosis aniran destinades a les persones nascudes entre els anys 1942 i 1946 (106.750 dosis de Pfizer) i entre els anys 1956 i 1958 (70.000 dosis de AstrtaZeneca).

Altres 17.000 dosis, en este cas de Moderna, es destinaran a persones amb condicions de risc i serveis de medicina preventiva. La resta fins a completar el total, són segones dosis que corresponen a esta setmana i petits grups que quedaven arracades de col·lectius que ja han estat vacunats i que tenien infeccions actives o són nous ingressos.

En el cas dels col·lectius de les franges d'edat que es van incorporant al Pla de Vacunació, és molt important destacar que no han d'acudir al punt de vacunació si no tenen el SMS o una trucada telefònica de citació.

La consellera de Sanitat Ana Barceló dona exemple

Esta setmana Ana Barceló serà vacunada amb el seu grup d'edat i ens envia un missatge de tranquil·litat.

Com és diu la vacuna AstraZeneca?La vacuna contra el COVID-19 del laboratori anglosueco AstraZeneca va ser denominada "Vaxzevria", van indicar portaveus del grup a l'AFP, subratllant que es tractava d'un procediment habitual per a les vacunes a la Unió Europea.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Per a no perdre una ajuda del Govern els menors hauran de fer la declaració." "Sanitat registra 147 contagis per covid en la Comunitat Valenciana"