S'obri judici oral a 8 alts càrrecs de FGV per l'accident de metro de València

el judici se celebrarà en els pròxims mesos i farà seure en el banc dels acusats a un total de huit exdirectius de FGV.
Imatge de l'estació de metro de Jesús, on va ocórrer l'accident | Europa Press

 

Aquest dimarts 26 de febrer s'ha dictat l'apertura de judici oral per l'accident del metro de València, per part de la jutgessa titular del Jutjat d'instrucció número 21 de València, Nieves Molina.

 

D'aquesta manera, el judici se celebrarà en els pròxims mesos i farà seure en el banc dels acusats a un total de huit exdirectius de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

 

Aquesta decisió arriba després de les peticions de la Fiscalia i l'Associació de Víctimes del Metro, qui consideraven que hi havia responsable de l'accident que tenien responsabilitats a l'hora de saber si existien riscos o deficiències en els sistemes de seguretat i frenat del metro.

 

Entre els exdirectius que seuran al banc dels acusats està l'exgerent Marisa Garcia. Els altres set investigats són Luis Miguel Domingo (excap de Tallers); Manuel Sansano (exdirector d'Operacions); Juan José Gimeno (responsable de l'auditoria de seguretat); Sebastián Argente (excap de la Línia 1) Francisco García (director tècnic d'Explotació); Vicente Contreras (adjunt d'Explotació); i Francisco Orts (exdirectos d'Estudis i Projectes).

 

De moment els investigats es mantindran el llibertat, i el judici s'espera que s'inicie a l'estiu o després.

 

Un accident amb 43 morts i 47 ferits

L'Accident del Metro de València, ocorregut el dia 3 de juliol de 2006 en la parada de Jesús, a la Línia 1, va deixar 43 morts i 47 ferits.

 

Durant anys, els familiars de les víctimes, units en l'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol, van lluitar per visibilitzar la seua causa, i reclamar responsabilitats als gestors. Amb el pas del temps, la situació ha tingut avanços i retrocessos a escala judicial, fins a arribar a aquesta apertura de judici oral hui mateix.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!