Sumacàrcer sancionarà als ciutadans que deixen els excrements dels seus gossos en el carrer

Han agafat l'ADN de 174 gossos per localitzar als propietaris
Sancions per deixar els excrements del gos en el carrer | Pxhere

La localitat de Sumacàrcer, en la comarca de la Ribera (València), ha identificat la informació genètica de 174 gossos i començarà a sancionar als habitants que obliden l'excrement dels gossos en el carrer amb la finalitat de conseguir tindre «un poble lliure d'excrements».

L'ajuntament ha obtingut la informació de l'ADN continguda en la saliva recollida durant el període gratuït de mostres que el consistori va mantindre obert entre l'1 de juliol i el 31 d'agost, pel que ja està llest per a començar la fase sancionadora a aquells propietaris que obliden els excrements dels seus gossos en el carrer, segons ha informat en un comunicat. El laboratori encarregat d'analitzar les mostres de femta, ADN Caní, començarà a traslladar la informació sobre els propietaris a l'Ajuntament perquè puga sancionar a qui deixe oblidats els excrements.

L'alcalde de Sumacàrcer, David Pons, ha assenyalat que estan «bastant satisfets amb la resposta massiva dels veïns a la crida de l'Ajuntament per a identificar als seus gossos». Si bé, el primer edil indica que «en bona part l'esforç per la gratuïtat d'aquestes proves ha sigut important per al resultat obtingut, el compromís de la ciutadania per un poble lliure d'excrements al carrer ha sigut evident», ha sostingut Pons.

Amb tot, Sumacàrcer ha identificat en esta primera fase un 55% més de gossos dels previstos per eixa mitjana el que, segons el parer de l'alcalde, demostra que estan preparats per a dissenyar i posar en pràctica la segona fase, la corresponent a l'anàlisi de la femta que es recullen al carrer, identificar al propietari del gos i sancionar-li d'acord amb la normativa municipal.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els plans d'actuació per als municipis valencians amb risc extrem de patir inundacions" "Aïllada una classe d'Infantil d'un col·legi de Catarroja per un cas de coronavirus"