INVITACIÓ:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

La taxa real de mortalitat del coronavirus per edats en Espanya

El Ministeri de Sanitat ha publicat les dades dividides en franges per edat
Ja es coneixen les dades oficials | EFE

 

Sanitat ha publicat hui un document amb dades actualitzades i nova informació sobre l'impacte que està tenint el coronavirus en Espanya. Enfront de tots els números destaca un que no s'havia revelat fins ara de manera oficial: la taxa de mortalitat per edats.

 

Les dades són clares, la taxa augmenta segons puja l'edat dels pacients. De fet, és important senyalar que en les edats més baixes i mitjanes, dels 0 als 60 anys, la taxa de mortalitat no puja de l'1%. No obstant això, i com ja s'ha dit moltes voltes, en les persones de més de 80 anys el número es dispara de manera alarmant arribant a una taxa del 18%. I és que, segons es pot comprovar, un 67% dels morts en Espanya són persones més grans de 80 anys.

 

De fet, tenint en compte els números, al voltant d'un 94-95% dels morts per coronavirus en Espanya són majors de 60 anys, i un 87%  persones més grans de 70. Cal esmentar que, a pesar de què el que es podria pensar, la taxa de mortalitat de les persones d'entre 70 i 80 anys no és massa elevada, d'un 5%, concretament. Un 20% de les víctimes totals en Espanya formen part d'este grup d'edat.

 

La taxa de mortalitat més alta és en la gent més major | Ministeri de Sanitat

Una mort per coronavirus d'una persona d'entre 10 i 19 anys

Una de les dades que més destaquen en la taula és l'única mort que hi ha marcada en el grup d'edat de menys de 20 anys. Es tractaria d'un xic d'entre uns 10 i 19 anys de què, fins al moment, no s'havia tingut constància.

 

És important senyalar que entre les persones de fins a 20 anys es registren en Espanya molt pocs contagis, de fet, amb estos números queda clar que els contagiats d'entre 0 i 20 no superen els 400.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Més notícies de la categoria Actualitat