El territori valencià registra 50 brots de coronavirus que afecten a 565 persones

El més numerós és el de Gandia, en la Safor (València)
El territori valencià compta amb 50 brots de coronavirus | RTVE

El territori valencià té comptabilitzats fins a este dimecres un total de 50 brots de coronavirus, que afecten a 565 persones, segons les actualitzacions diàries de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

El departament que dirigix Ana Barceló ha informat este dimecres de 1.130 casos actius, cosa que suposaria que exactament la mitat estan lligats a brots. A pesar d'això, hi ha brots que fa setmanes que no sumen nous casos (com els de Castelló o Rafelbunyol) i per tant, algunes de les persones contagiades podrien haver rebut ja l'alta. També hi ha casos encara en estudi, que podrien associar-se a diversos focus en els pròxims dies, i positius que no s'associen a focus.

El brot de major incidència és el de Gandia, en la Safor, que afecta a 158 persones i que en els últims dies ha sumat 44 nous casos relacionats. El de la capital de la Safor (València) és l'únic que afecta a més de 100 persones i un dels deu focus que tenen més de deu contagiats.

A demés de Gandia, el brot detectat en una discoteca de Peníscola, en el Baix Maestrat (Castelló) ha afectat a 59 persones; el que es va associar a un barri de Castelló a finals de juny va tindre 35 contagiats; el d'una fàbrica de Rafelbunyol, en l'Horta Nord (València), també en juny, 26; i el relacionat amb una discoteca de Santa Pola, en el Baix Vinalopó (Alacant), afecta a 24 persones.


El brot relacionat amb l'oci nocturn en València detectat esta setmana afecta a 21 persones. En l'Horta de València trobem el de l'Hospital de Manises, que afecta a 19 persones i el d'origen familiar en Foios, a 12. També són 12 els afectats per un brot relacionat amb l'oci nocturn en Xirivella, i 10 en una ONG de Burjassot.

Localitats amb més d'un brot

Diverses localitats tenen més d'un focus. València és la que més, amb 11 brots en estos moments, seguida d'Elx, en el Baix Vinalopó (Alacant), amb cinc. En el cas de la ciutat il·licitana, cap supera les cinc persones, encara que la incidència en la ciutat està pujant en les últimes setmanes. Durant el cap de setmana es van detectar 41 positius en la capital del Baix Vinalopó.

Santa Pola compta tres brots (un de 24 i altres dos que afecten a quatre persones), mentres que en Burjassot, Cullera (la Ribera, València) i Manises hi ha dos brots en cada una.

Brots relacionats amb l'oci nocturn i l'àmbit laboral

De moment, s'ha informat de sis brots relacionats amb l'oci nocturn, encara que són alguns dels més numerosos: Gandia (158 afectats), Peníscola (59), Santa Pola (24), València (21) i Xirivella (12). També hi ha un brot de cinc casos en Mislata.

També hi ha dos brots associats amb l'àmbit hospitalari: un en l'Hospital de Manises que afecta a 19 persones, i un altre en el de Xàtiva, amb quatre contagis.

A demés d'estos dos, en l'àmbit laboral es registren uns altres dels brots amb més afectats, com el de Rafelbunyol (26 casos), encara que també alguns més xicotets com els d'Elx, Elda, Monforte del Cid o Orihuela, que compten amb sis o menys casos.

Els altres brots estan relacionats o bé amb l'entorn social, o bé amb l'àmbit familiar.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Comencen les proves als clients de les discoteques de València amb contagis" "Un total de 2 brots nous en el territori valencià"