El territori valencià rebrà més dosis de Pfizer i començarà a punxar la de Moderna en hospitals privats

Les dosis arribaran a mitat del mes de febrer
Arribaran més dosis de Pfizer | iStockPhoto (Teka77)

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha anunciat este dilluns que el territori valencià rebrà a mitat del mes de febrer entregues de vacunes superiors a les establides en el pla nacional de vacunació «fins a compensar la reducció en la setmana del 18 de gener» per canvis en les instal·lacions de Pfizer.

També ha garantit que quan arriben les de Moderna esta setmana s'iniciarà la vacunació de la primera línia en hospitals privats i en grans residències, de la mateixa manera que continuarà l'administració de les segones dosis en residències i entre sanitaris.

Barceló, en la seua compareixença en la diputació permanent de les Corts, ha actualitzat les xifres de la campanya de vacunació. Actualment ja s'han punxat 104.985 dosis (100.448 primeres i 4.537 segones) entre sanitaris, residències, hospitals d'atenció a malalts crònics i de llarga estada (HACLES) i centres de diversitat funcional del territori valencià.

Recentment s'ha incorporat dins del grup d'un altre personal sanitari i sociosanitari al d'odontologia, higiene dental i uns altres que atenen pacients sense mascareta durant més de 15 minuts. I el pròxim a vacunar serà el dels majors de 80 anys, que d'acord amb l'INE en la Comunitat són 276.531 persones que representen el 2,9% de la població.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una multa impagada: La nova estafa que t'arriba per correu electrònic" "Dimitix el comissionat del Departament de Salut de Torrevieja per vacunar-se"