El territori valencià reprograma el pla de vacunació

Està previst que arriben 67.860 dosis de Pfizer, 39.000 de Moderna i finalment 12.000 d'AstraZeneca

Personal sanitari administrant la vacuna d'AstraZeneca a una persona al País Basc
El territori valencià reprogramarà el pla de vacunació | Europa Press

El territori valencià rebrà esta setmana un total de 118.860 dosis de vacunes contra el Covid-19 de les farmacèutiques Pfizer, Moderna i AstraZeneca, segons han confirmat fonts de la Conselleria de Sanitat.

En concret, està previst que arriben 67.860 dosis de Pfizer, 39.000 de Moderna i finalment 12.000 d'AstraZeneca. Al principi havien d'arribar esta setmana 96.000 dosis de la farmacèutica britànica, però finalment només arribaran 12.000, pel que s'ha de reprogramar el pla de vacunació que tenia previst a partir d'abril.

Sobre este tema, Ximo Puig, president de la Generalitat, es va reunir el divendres per videoconferència amb el president d'AstraZeneca España, Rick Rafael Suárez, junt a la consellera de Sanitat, Ana Barceló, i va anunciar que la farmacèutica s'ha compromés a enviar 200.000 vials al mes fins a juny.

En eixe sentit, Puig ha explicat que aquest retard afecta al pla i obligarà a reprogramar-lo, amb l'objectiu d'iniciar a l'abril la vacunació massiva. No obstant això, ha remarcat que Pfizer pot augmentar l'enviament de vacunes i es podrien substituir estes per les previstes d'AstraZeneca. La diferència és que la segona dosi de Pfizer és a les tres setmanes i les de l'altra quasi als tres mesos.

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari