La tornada a les universitats serà amb mascareta obligatòria i espais d'aïllament, entre altres mesures

Entre les mesures hauran d'incloure protocols d'actuació davant de l'aparició de casos de Covid-19
Mascareta obligatòria en les universitats | València Diari

L'obligatorietat d'usar mascareta, la millora en la ventilació dels centres i un nou protocol d'actuació davant de casos positius o sospitosos de Covid-19 són les principals novetats que s'ha plantejat este dilluns en la Comissió Delegada de la Conferència General de Política Universitària.

D'eixa manera, davant d'un número elevat de casos que tinga «afectació general» en un centre o una universitat, la decisió a prendre serà competència dels centres juntament amb les autoritats sanitàries i educatives, és a dir, les comunitats autònomes.

En esta reunió, amb presència de totes les comunitats autònomes i presidida pel secretari general d'Universitats, José Manuel Pingarrón -en substitució del ministre Manuel Castells-, s'ha treballat a fer els últims ajustos en els protocols que s'han d'implementar en les universitats este inici de curs.


L'objectiu de la trobada ha sigut «assegurar una bona coordinació de l'inici del curs» i «garantir que tant el personal docent i investigador, com l'alumnat i el personal d'administració i servicis disposen d'informació precisa sobre les mesures sanitàries i educatives que s'aplicaran en el curs 2020-21», segons informa el Ministeri d'Universitats.

Protocols d'actuació en cas de positius

Entre els «ajustos», destaca que els Ministeris d'Universitats i de Sanitat han actualitzat el document marc de recomanacions sanitàries i educatives elaborat ja el mes de juny passat. Un dels canvis fonamentals és que es fa obligatori l'ús de la mascareta en les classes que finalment es vagen a fer de manera presencial i en els espais comuns.

A demés, s'intensifiquen també les faenes de ventilació en tots els espais del centre, i es recomana ventilar durant 10 o 15 minuts a l'inici i final de la jornada i a les aules després de cada classe lectiva. El document recomana també mantindre les finestres obertes tot el temps que siga possible.

Una altra de les novetats és l'establiment de protocols d'actuació de les universitats davant d'un cas sospitós o un positiu de Covid-19.

Segons el document actualitzat, 'Recomanacions del Ministeri d'Universitats en la comunitat universitària per a adaptar el curs universitari 2020-2021 a una presencialitat adaptada i mesures d'actuació de les universitats davant d'un cas sospitós o un positiu de Covid-19', les universitats que conformen el sistema universitari espanyol, en l'ús de la seua competència, hauran de comptar amb un protocol d'actuació davant de la detecció d'un cas sospitós de Covid-19 i este protocol ha d'elaborar-se seguint els criteris sanitaris establits pel Ministeri de Sanitat i les conselleries respectives de les comunitats autònomes.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Turisme en Benidorm: Males notícies per als hotels de la localitat" "Sánchez es mulla de manera clara sobre un confinament total en Espanya"