La UA patenta un sistema per a respirar aire lliure de Covid-19 en espais tancats d'ús comú

L'objectiu és que el sistema puga instal·lar-se en llocs a on es concentren un «número elevat» de gent
Pla detall d'unes de les mostres per a PCR | acn

Investigadors de l'Institut d'Enginyeria dels Processos Químics de la Universitat d'Alacant (UA) han creat un procediment que permet el subministrament individual d'aire desinfectat de Covid-19 en espais tancats d'ús comú. Este sistema, ja patentat, consistix en un circuit de circulació d'aire a on es poden connectar una sèrie de mascaretes individuals, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

La tecnologia dissenyada en la UA garantix l'arribada d'aire desinfectat a un o múltiples usuaris «de manera individual i segura». «Una volta que l'aire ha sigut usat, és canalitzat i desinfectat evitant en tot moment que es mesclen els dos corrents d'aire. D'esta forma, s'impedix el possible contacte amb l'aire exhalat pels altres usuaris assegurant un risc de contagi pràcticament nul», ha explicat un dels seus autors, el catedràtic d'Enginyeria Química de la  UA Antonio Marcilla.

«En concret, el sistema filtra l'aire, el desinfecta amb llum ultraviolada viricida i el conduïx a l'entrada de la mascareta per a la seua inspiració. La mascareta disposa d'un altre conducte que recull l'aire que s'exhala i el conduïx a un altre circuit de desinfecció per a evacuar-lo a l'atmosfera net de virus», ha afegit Marcilla.

L'objectiu és que el sistema puga instal·lar-se en llocs a on es concentren un «número elevat» d'individus com a aules, cinemes, teatres, mitjans de transport, hospitals, oficines, bancs, entre altres. A demés, permet reduir la distància de seguretat de manera segura i completar els aforaments al 100% minimitzant «dràsticament» el risc d'infecció per Covid-19 o altres patògens que es transmeten per via aèria.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La iniciativa de Xirivella per a promocional el comerç local" "Alarma Benicarló: Brot de 18 casos en un centre per a gent amb diversitat funcional"