La UV i la UPV, entre les millors universitats d'Espanya

La Universitat Politècnica de València repetix per segon any consecutiu
La UV i la UPV entre les millors d'Espanya | ACN

La Universitat Politècnica de València (UPV) ocupa el primer lloc de les universitats espanyoles en docència, segons l'O-Rànquing de la Fundació BBVA i l'IVIE, mentres que la Universitat de València ha sigut confirmada entre les 100 millors del món en quatre àrees pel Rànquing GRAS.

La UPV repetix per segon any consecutiu en el primer lloc entre les universitats espanyoles en docència, i en clau autonòmica és la millor universitat del territori valencià, tant en docència com en investigació i en la classificació general.

L'O-Rànquing situa a demés a la UPV en el segon lloc de la classificació general, millorant per segon any consecutiu els seus resultats: en 2018 ocupava la quarta posició i en 2019 la tercera. I en l'àmbit de la investigació i innovació, la UPV es troba en el top 5 nacional.

La UV, entre les 100 millors del món

En esta octava edició, l'O-Rànquing analitza un total de 70 universitats -48 públiques i 22 privades- que representen el 97% del sistema universitari espanyol. L'anàlisi es basa en el seguiment de 20 indicadors diferents i la construcció de diferents índexs sintètics.

Les deu universitats amb millor rendiment en investigació i innovació són públiques, mentres que cinc de les huit institucions que encapçalen el llistat de docència són privades. En els dos casos, la UPV es consolida com una de les institucions de referència -en docència, a on compartix lideratge amb altres sis universitats, la majoria d'elles privades- i en investigació, a on ocupa el quint lloc.

Per part seua, la Universitat de València ha sigut confirmada pel Global Rànquing of Academic Subjects (GRAS), o Rànquing de Shanghái per matèries, entre les 100 millors del món en les àrees de Teledetecció (11), Ciència i Tecnologia dels aliments (23), Salut Pública (rang 51-75) i Turisme (51-75). A demés, el University Rànquing by Academic Performance (URAP) confirma a la institució en el grup dels cent més influents en Enginyeria d'Aliments (35) i Negocis (84).

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Tanquen dos locals en detectar-se un positiu per coronavirus en Benicàssim" "Dràstica decisió sanitària d'Itàlia que pot marcar el camí d'Espanya"