El territori valencià forma part d’una Euroregió Mediterrània densament poblada

Les àrees urbanes de València, Alacant–Elx, Barcelona i Palma són els nuclis més poblats
València és centre d'una de les Àrees més poblades d'Espanya | Moviment #VullCorredor

L’Euroregió Mediterrània, formada principalment per València, Catalunya i les Illes Balears, és
un territori densament poblat. L’Euroregió, que significa un 12% del territori espanyol, suposa un 29,3% de la població total d’Espanya. Les altres zones amb més densitat de població són Madrid, Múrcia i Andalusia.

Si entrem en detalls, vorem que les províncies més densament poblades són València, Alacant i Barcelona, a on viuen 73% del total de la població de l’Euroregió. Les cinc majors àrees urbanes concentren el 60% dels més de 13 milions d’habitants de l’Euroregió Mediterrània.

En el quadre següent, es poden observar les 11 àrees urbanes de més de 100.000 habitants que configuren l’Euroregió.

València, Alacant–Elx, Castelló i Orihuela estan entre les principals àrees de l'Arc Mediterrani | Fundació Vincle  Informe EuroMedi

Tota esta informació la podeu trobar, més ampliada, en l’'Informe EuroMedi. Anàlisi de les potencialitats de l’Euroregió Mediterrània i de les limitacions que li són imposades', publicat per la Fundació Vincle i que podeu trobar en llibreries. A demés, també podeu llegir la versió reduïda de l’informe en este enllaç.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La polèmica decisió d'una escola espanyola: Els alumnes, sense mascareta" "Atenció: Nou medicament que pot salvar la vida a molts pacients amb Covid-19"