València millora la senda de vianants de l'antic llit del Túria

Les obres es faran en el camí central, que discorre entre el pont de Serrans i el pont de la Trinitat
Van a fer millores en les sendes del jardí del Túria | Google Maps

L'Organisme Autònom Municipal (OAM) Parcs i Jardins de l'Ajuntament de València, encarregat de la gestió del Jardí del Túria, iniciarà les obres de millora de la senda de vianants, el camí central, que discorre entre el pont de Serrans i el pont de la Trinitat (Trams VIb / VII del Jardí del Túria) durant la setmana que ve. Estes obres, que tindran un cost de 49.501,63 €, s'executaren en un termini de 5 setmanes.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha informat hui d'esta intervenció que afectarà 1.222 m² de camins, en el tram VIb i el seu enllaç amb el tram VII del Jardí del Túria, que es durà a terme «amb el compromís ineludible de l'empresa adjudicatària per concurs públic, d'inserció laboral de 3 persones amb dificultats d'accés a l'ocupació».

Sergi Campillo ha recordat que l’esmentada senda per a vianants «és la més usada pels visitants en el jardí, convertint-se en el seu passeig principal i per tant el que més impacte patix»; i ha explicat que, atés que es tracta d'un camí de terra batuda, «actualment el seu ferm presenta grans irregularitats, que es transformen en incòmodes tolls durant els dies de pluja».

Menys manteniment en el futur

Les obres de millora consistixen en la substitució del paviment existent per un altre de propietats molt paregudes, mantenint sempre les característiques d'este camí de materials solts, per a evitar un paviment agressiu amb l'estètica del jardí.

La primera fase d'estes obres serà el clos del tram afectat per a procedir a continuació a la retirada del ferm actual. A continuació, es crearà una capa de llast compactat, sobre la que s'estendrà el nou material àrid estabilitzat i compactat.

En els treballs de millora d'estos camins, s'inclou la neteja de les vorades perimetrals, que actualment estan en alguns punts tapats per acumulació de materials solts. Amb este nou material bla, que s'ha seleccionat per no ser una font de pols i fang, es minimitzaran les necessitats de manteniment en el futur.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!