València es queda sense nòria gegant en la ciutat

Puedes leer esta noticia también en castellano pinchando en el botón 'Leer en español'
Una simulació de la nòria en la Marina de València | Cedida

Els promotors del projecte 'l'Ull de València', la nòria gegant projectada en la capital, desistixen d'instal·lar-la en la ciutat davant la «falta de compromís» i «indeterminació» mostrada per les autoritats. 

D'eixa manera ho ha traslladat la direcció de Circular View, Ana María Villamediana, qui ha assegurat que, «després de cinc anys intentant conseguir el suport de les administracions, ens és impossible seguir amb el projecte en les dos ubicacions que s'havia proposat La Marina i l'entorn del Oceanogràfic».

Este portaveu ha assenyalat que es tracta d'una decisió presa al costat de l'inversor internacional, Machiel Smits, davant l'actitud tant de la Generalitat com de l'Ajuntament de València, que, en el cas d'este últim, ha dit, «sempre ha sigut més be de bloqueig».

«Ens anem amb molta pena perquè els qui perden són els valencians», ha recalcat Villamediana, que ha remarcat que ja hi ha interés d'altres ciutats per albergar la instal·lació. 'l'Ull de València' s'havia concebut com una nòria d'una altura de 120 metres i uns 125 milions de pressupost per a convertir-se en «el futur Mirador del Mediterrani».

Una decisió irrevocable

La mercantil promotora estimava que podia generar uns 35 milions de benefici d'explotació anuals i «estava disposada a donar-la a la ciutat després de 25 anys de gestió», ha recordat Villamediana, per a insistir que «els que perden són els ciutadans».

Des de l'empresa insistixen que «no és una qüestió dels terrenys ni de requalificacions perquè podríem trobar terciaris molt bons però el que falta és que l'alcalde ens diga després de tant de temps si sí o si no».

A més, creuen que la decisió d'abandonar la capital valenciana és irrevocable, encara que subratllen que lamenten deixar esta ubicació en la que «hem treballat durant anys», incidixen.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Talls de llum esta setmana en més de 20 localitats valencianes" "El coronavirus podria aplaçar el juí contra la 1a xarxa de blanqueig xinesa en Alacant"