Els usuaris de Rodalies rebran un bitllet gratis si el tren es retarda o es cancel·la

Puedes leer esta noticia también en castellano pinchando en el botón 'Leer en español'
Este divendres s'ha celebrat la Comissió de Seguiment del Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana | Flickr

Els usuaris de les línies de Rodalies de la Comunitat Valenciana tindran dret a rebre, a partir de l'1 d'abril, un bitllet gratis per cada tren que es retarde més de 15 minuts o es cancel·le i, a demés, podran utilitzar-lo dins dels 30 dies següents a l'incident.

D'esta manera ho contempla el 'Pla de Xoc' que pretén revertir la situació de la xarxa de rodalia valenciana, tal i com va anunciar la setmana passada el ministre José Luis Ábalos i que este divendres s'ha perfilat en la Comissió de Seguiment del Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de conseguir, abans de què acabe 2020, els estàndards de qualitat i puntualitat de la mitjana espanyola.

El pla inclou també més maquinistes: 17 reassignats d'altres destinacions, que augmentaran la plantilla un 8,5%, i altres 19 gràcies a un avançament de les taxes de reposició de personal en Renfe. El pla també contempla l'entrada en funcionament d'un torn per a manteniment de combois, quatre efectius d'assistència tècnica en línia, el reforç de personal en estacions, la implantació, de manera 'pionera' en el territori valencià, d'una 'app' amb la que l'usuari podrà saber a on està el tren a temps real i una canal de Twitter per a cada línia.

D'esta manera ho han anunciat este divendres el secretari d'Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Perdro Saura, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, després de la Comissió de Seguiment del Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana, en la que també han participat el president de Renfe, Isaïes Táboas, el comissionat del Corredor Mediterrani, Josep Boira, i la delegada del Govern en la Comunitat, Gloria Calero.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El MuVIM homenatjarà al director de cine valencià Berlanga" "La festa de la 'Cordà de Paterna' serà una marca registrada oficial"