València suma 294 denúncies per no portar mascareta durant el cap de setmana

Les multes poden arribar fins als 100 euros
Unes 300 sancions per no portar mascareta en València | Ibereconomia

Els agents de la Policia de València han posat este cap de setmana un total de 294 denúncies per no portar correctament la mascareta, que des del dissabte és d'ús obligatori en la via pública encara que es mantinguen les distàncies de seguretat.

D'eixa manera ho ha explicat el cos policial este dilluns en les seues xarxes socials. Des de l'àrea de Protecció Ciutadana han detallat que les sancions imposades ascendixen a 100 euros.

Estes denúncies arriben després de l'enduriment per part de la Conselleria de Sanitat Universal de les mesures de prevenció enfront de la pandèmia. Sanitat va establir este dissabte l'obligatorietat de l'ús de mascaretes en el territori valencià «en tot moment» en la via pública, espais oberts i espais tancats d'ús públic encara que hi haja distància interpersonal, després de quadruplicar-se en una setmana el nombre de casos de coronavirus en la franja d'edat entre els 20 i 40 anys. La mesura no s'aplicarà en platges, espais naturals i piscines.

«Era evident la relaxació de la ciutadania»

Per a vetlar pel seu compliment, vehicles de la Policia Local recorden l'obligatorietat del seu ús en llocs a on poden produir-se aglomeracions. De fet, el cos policial acompanya el missatge en internet amb un vídeo en el que s'observa un dels cotxes de les forces de seguretat fent ús dels seus altaveus i d'un rètol lluminós per a recordar a la població l'obligatorietat de la mascareta i la necessitat de guardar la distància interpersonal.

El regidor de Protecció Ciutadana, Aaron Cano, ha assenyalat, en declaracions remeses als mitjans, que «la imposició d'unes 300 sancions per no portar mascareta és una demostració de la necessitat de la mesura de l'obligatorietat de portar-la en totes les situacions».

Al seu juí, «era evident una relaxació per part de la ciutadania fins a cert punt comprensible pel nivell de pressió que hem patit en els últims mesos», però ha subratllat que cal «reprendre el nivell d'atenció que teníem anteriorment».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Aprovats els tres dies festius escolars en Burjassot per al pròxim curs" "Urgent: Clausurat un campus en Santa Pola després del positiu d'un xiquet"