Vídeo: El cardenal Cañizares obri la Basílica de València en ple confinament i la gent s'agrupa en massa

Des del govern ja estan estudiant en el cas
Aglomeracions en la porta de la Basílica de València | Twitter

 

Des de què va començar l'estat d'alarma en l'estat Espanyol a causa de la pandèmia de la COVID-19, han sigut diferents les festes i les celebracions de tota classe les que han quedat suspeses amb la finalitat d'evitar grans concentracions de gent en espais reduïts per a que no es propague el virus.

 

Entre estos actes cancel·lats hi ha la celebració del Dia de la Verge en la ciutat de València, que se celebra el segon diumenge de maig,  ja que totes les celebracions públiques de la Patrona valenciana havien quedat suspeses. Entre ells, un dels més famosos i que més gent reunix: el trasllat de la 'Geperudeta' en la Basílica de la plaça de la Verge de València.

 

A pesar de la prohibició i de què la Basílica havia d'estar tancada de cara al públic durant este diumenge, el cardenal i l'arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha obert les portes de l'edifici sobre les 11.30 hores del matí, el que ha comportat que un gran número de gent s'haja agrupat en esta zona, saltant-se d'esta manera el confinament de l'estat d'alarma. 

 

 

Segons informa el diari 'Las Provincias, van ser uns agents de la Policia Local de València que hi havia en la plaça fent les faenes de vigilància les que van avisar a la Delegació del Govern i, dos hores més tard, va anar fins allí una patrulla de la Policia Nacional.  Des de l'Ajuntament de València s'han volgut manifestar davant d'este acte i el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha qualificat de total irresponsabilitat l'actuació del cardenal Cañizares i ha assegurat que s'està treballant en un informe per a vore que passarà amb este fet.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!