Vídeo: La música valenciana arriba al 'cor d'Europa'

La Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana ha tocat en directe l'''Himne d'Europa' en l'hemicicle de l'Europarlament
La Banda durant el concert | Europa Press

La Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha fet sonar la música valenciana en el "cor d'Europa" amb una interpretació en directe del ''Himne d'Europa' en l'hemicicle de l'Europarlament durant la sessió d'obertura de la nova legislatura del Comité de les Regions.

Davall la direcció de Rafa García, la formació ha fet història en convertir-se en la primera banda valenciana que toca l''Himne d'Europa' amb el que dona inici al ple constitutiu del Comité de les Regions. Amb esta 138 sessió plenària comença la nova legislatura d'este organisme europeu que representa a les poblacions regionals i locals dels 27 països membres de la Unió Europea.

Com a preludi, la Jove Banda Simfònica ha interpretat 'L''Entrà de la murta' del mestre Giner, omplint d'eixa manera de música valenciana el Parlament Europeu. Esta actuació suposa «el reconeixement a nivell internacional del moviment de societats musicals de la Comunitat, un fenomen únic que identifica als valencians i que ens posiciona com a terra de la música per excel·lència», ha afirmat Daniela González, representant de l'entitat.

Donar a conéixer la cultura valenciana

L'objectiu era posar en valor el paper que exercixen les societats musicals en la cultura i el patrimoni valencià, per a reconéixer d'esta forma el treball dels milers de músics i voluntaris que sostenen este moviment durant més de cent o dos-cents anys.

Després de l'obertura del Comité de les Regions, en col·laboració amb la Fundació Comunitat Valenciana Regió Europea de Generalitat, la FSMCV portarà a terme altres activitats de difusió de la música valenciana en la capital europea.

Este dimecres, 12 de febrer, la Banda Simfònica farà una classe magistral a alumnes de música. I el dijous 13, la presidenta de la FSMCV es reunix amb el director de Turespaña en Brussel·les i conseller de Cultura de l'Ambaixada d'Espanya per a abordar els últims projectes que duu a terme la federació al costat de Turisme Comunitat Valenciana.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El Govern d'Espanya es nega a retornar la Dama d'Elx al territori valencià" "La Banda Simfònica de Sagunt oferix este diumenge un concert de pasdobles fallers"