Un barri de València està entre els 10 més 'guays' d'Europa segons The Guardian

Destaquen les pintoresques cases decorades amb originals ceràmiques d'art nouveau
El barri del Cabanyal | Europa Press

Un article fet per diferents periodistes del diari britànic 'The Guardian' ha situat al barri del Cabanyal de la ciutat de València entre els 10 més 'guays' de tota Europa. En l'escrit es destaquen estes deu zones «menys turístiques» per a «clavar-se realment baix la pell de les grans ciutats europees».

En concret, la ressenya del barri valencià la firma Nick Imnman, qui afirma que a principis dels 2000 «el govern de dretes del moment li la tenia jurada al Cabanyal» per què «volia construir una nova avinguda moderna sobre les pintoresques cases i derrocar 1.600 cases, moltes d'elles decorades amb originals ceràmiques d'art nouveau».

«Va ser classificat com una àrea d'importància cultural, però el districte estava amenaçat amb expropiacions forçoses i destrucció, fins a que les protestes d'activistes locals finalment van bloquejar el pla en els tribunals», relata Inman. A demés, assenyala que «en els últims anys, el Cabanyal ha anat creixent, però este tros de ciutat autèntic es manté desconegut per a molts turistes».

La tradició del barri es manté

«A pesar de què hi ha un nou ambient cosmopolita, la personalitat tradicional del barri està sent celebrada pels nous habitants, i les noves tendes i bars que estan apareixent solen respectar i adaptar-se a l'arquitectura més que reemplaçar-la», explica el periodista.

D'eixa manera, també remarca que és «molt fàcil» arribar amb metro, i «agradable d'explorar amb bici». Entre els llocs que recomana visitar es troben els museus de la Setmana Santa Marinera i el de l'Arròs, a demés de llocs com La Fàbrica de Gel o el Mercat del Cabanyal.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La reina Letícia visitarà València esta setmana" "Confirmat el segon cas de coronavirus en Espanya"