Vistabella passa de 0 a 12 contagis per una festa sense mascaretes ni distància en una penya

Els jóvens, d'entre 15 i 16 anys, han contagiat als seus familiars
El brot s'ha originat en un grup de jóvens | Wikipedia

Preocupació en la xicoteta localitat de Vistabella, en la comarca de l'Alt Maestrat (Castelló), per un brot de coronavirus entre jóvens, que ja s'ha estés als seus familiars. El passat 1 d'agost, el municipi de poc més de 340 habitants no tenia cap cas registrat i ara ja en són, com a mínim, una dotzena.

Segons informa 'El Mundo', un grup de jóvens d'entre 15 i 16 anys, molts d'ells amb segona residència en el municipi i que, per tant, han anat a passar l'estiu, es va reunir en la penya Els Enroscats, un antic corral en el que els jóvens es reunixen i fan festes.

Els jóvens van fer una festa, amb música i alcohol, sense mascaretes i sense respectar la distància de seguretat. Al dia següent, una de les xiques que estaven allà presentà símptomes lleus i anà a Urgències. El 6 d'agost es confirmava el primer positiu en la localitat.

A pesar d'això, no es pot confirmar que esta xica siga la 'pacient zero' del municipi, sinó que s'ha contagiat en haver estat en contacte amb este grup de jóvens, pel que tots ells s'han sotmés a les proves. Alguns també han donat positiu i, fins i tot, han contagiat als seus familiars.

Ara com ara, només es coneixen els resultats de 12 proves, però la xifra pot augmentar quan es coneguen tots els resultats de la cinquantena de PCR que s'han fet a diversos veïns del municipi.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Urgent: La Generalitat Valenciana estudia prohibir fumar en el carrer" "Tanca un centre de menors valencià en detectar-se 14 casos de coronavirus"