Caixa Ontinyent guanya el 5% més en 2018 i potència la banca electrònica

Imatge d'una oficina de Caixa Ontinyent | Cedida

La caixa d'estalvis valenciana Caixa Ontinyent va obtindre un benefici net de 6,5 milions d'euros en 2018, el 5% més que l'exercici anterior, dels quals destinarà 5,3 milions a reserves i 1,2 milions a l'obra social.

L'entitat ha informat dels comptes de l'any passat, que seran elevades a l'assemblea general per a la seua aprovació en els pròxims mesos, i de les principals línies d'actuació enguany, que se centren en potenciar la banca electrònica, l'expansió geogràfica a noves zones i la posada en marxa del mont de pietat.

Els resultats bruts de 2018 van ascendir a 10 milions abans de sanejaments i dotacions, i després de les provisions pertinents, van quedar en 8,4 milions, amb un pagament d'impostos d'1,9 milions.

La morositat va baixar al 5,96% amb una cobertura del 98,17%, i el capital CET1 (sobre els actius ponderats per risc) se situa en el 16,39%, per damunt del mínim exigit pel Banc d'Espanya (12,13%).

Per a enguany, Caixa Ontinyent preveu seguir amb la digitalització empresa amb una aplicació per al pagament a través del mòbil i l'adaptació dels serveis oferits en oficines per a potenciar l'autogestió del client.

Al mateix temps, l'entitat mantindrà la seua xarxa d'oficines i preveu una expansió geogràfica amb l'obertura en noves zones actualment en estudi, que no ha concretat.

A l'obra social dedicarà 1,8 milions (dels resultats de 2018 i romanents, recuperacions i ingressos), que es destinaran a mantindre els programes establits respecte al manteniment dels centres, investigació i divulgació de temes autòctons a través de publicacions, col·laboració amb els col·lectius, presència als campus i gestió de les fundacions participades de caràcter assistencial, docent i cultural.

Ja amb la posada en marxa de la Fundació Caixa Ontinyent, es potenciarà l'educació financera a través del programa "Finança't", es posarà en marxa el mont de pietat i es redactarà el projecte de nou centre social a Ontinyent que, a més d'estar obert a activitats d'associacions i col·lectius, acolliria l'arxiu històric i museu de Caixa Ontinyent, les activitats de la seua fundació i el mont de pietat.

Caixa Ontinyent ha destacat la nova estructuració de la Responsabilitat Social Corporativa, en la qual col·laborarà la Universitat de València, i que pretén ajustar l'actuació de la caixa a les noves circumstàncies socials i als serveis financers.

L'impacte de la seua activitat en els seus grups d'interés, en la societat en general i al medi ambient és un tema crucial per a l'entitat, "fidel" al seu compromís territorial, segons les fonts.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Caixa Ontinyent, l'única caixa d'estalvis valenciana"