Com afecta la decoració de la teua casa al teu estat d'ànim

Decorar una casa és molt més que crear ambients de moda

Decoració de la teua casa |Dimensi-on

La decoració d'una llar no sols és important per a l'organització de l'espai i la llum, sinó que, a més, pot afectar el teu estat d'ànim. Decorar és un poc més que crear ambients a la moda. En triar les formes i colorsinflueixes sobre el cervell dels habitants i convidats. Pots fer que se senten més segurs i relaxats, o estimular-los per a explotar tota la seua creativitat. Amb motiu d'ahir 20 de juny, el dia més feliç de l'anyDimensi-on, especialistes en arquitectura i disseny d'interiors, ens ho expliquen tot sobre com la decoració afecta l'estat d'ànim. dimensi-on.com

1. Colors

Un dels aspectes més importants en la decoració de la llar són els colors. A la primavera apostem pels colors freds i a la tardor pels colors càlids. D'esta manera suportem millor les temperatures de cada temporada i millorem el nostre estat d'ànim. Cal tenir en compte que els tons càlids com el vermell i el taronja afavoreixen la sensació d'alegria i dinamisme, però si els portes a l'extrem, poden provocar agressivitat i sensació d'opressió; l'ideal per a aconseguir l'efecte desitjat, és utilitzar estos colors en la tapisseria o tan sols per a ressaltar una paret.

Els colors freds com el verd, el blau i el malva transmeten serenitat, tranquil·litat i relaxació. Són ideals per a donar més amplitud a espais menuts i per a fomentar la creativitat, però si els usem en excés, l'habitació pot adquirir un caràcter impersonal i depriment.

Cal tenir present quin és l'objectiu de cada habitació i utilitzar els colors corresponents. En el saló, o la part de la llar per a compartir moments amb amics i familiars, és preferible optar per tons càlids i deixar els colors freds per al dormitori.

2. La il·luminació

Una mala il·luminació no sols afecta la nostra visió sinó també al nostre estat d'ànim. Amb una bona llum augmenten els nivells d'energia, mentre que una il·luminació deficient contribueix a la depressió i a altres deficiències en el cos. Cal procurar organitzar l'espai per a deixar passar la llum natural, ja que estimula la producció de serotonina i endorfines, o en defecte d'això, comptar amb una bona il·luminació artificial.

3. Altura dels sostres

L'altura dels sostres també condiciona el cervell. El que ja es coneix com neuroarquitectura ha demostrat que les dimensions dels espais d'una casa afecten la resposta del nostre cervell. Els sostres alts afavoreixen la creativitat, mentre que els sostres baixos donen pau ajudant a la relaxació i la concentració. D'altra banda, les estades amb formes orgàniques i arrodonides aporten tranquil·litat. Per contra, els angles molt pronunciats envien al cervell un missatge d'amenaça.

4. Mantenir ordre

L'ordre, la neteja i la ventilació són imprescindibles per a una distribució harmoniosa. Cal desfer-se desfer-nos de tot el que no ens serveix i establir un ordre rigorós amb tots els objectes que romandran en la nostra llar. Un espai organitzat genera eficiència i disminueix l'estrés.

5. El poder de la naturalesa

Incloure plantes i flors a casa aporta vida, calidesa i li donen un toc de frescor a l'espai. A més, disminueixen l'estrés, augmenten la productivitat i la concentració i milloren la qualitat de l'aire.


 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari