Detecten pujades de preu en quatre productes del supermercat durant la quarantena

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha detectat les primeres pujades generalitzades dels preus d'alguns articles
Detecten pujades de preu en quatre productes del supermercat durant la quarantena | Cedida

La crisi del coronavirus va comportar l'escassetat d'alguns productes de primera necessitat, tot i que molts de manera temporal, i la reducció en l'oferta d'altres productes concrets.

Això últim ha passat en cadenes de supermercats com Mercadona, a on han reduït el número de referències amb què treballen i han suspés la producció de productes molt específics.

A demés, les associacions de consum de tot el món també han detectat una disminució dels descomptes i les promocions en la gran majoria de productes a la venda en els supermercats.

Segons els experts, això es deu a tres motius principals: els fabricants prioritzen garantir l'abastiment d'aliments en detriment d'augmentar les seues vendes, els supermercats opten per simplificar les operacions en les botigues i, alhora, els consumidors no busquen ara ofertes, sinó proveir-se de productes de primera necessitat.

Pujades moderades en quatre productes

A pesar d'això, estos no són els únics canvis que hem notat a l'hora d'omplir la cistella de la compra. L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha detectat les primeres pujades generalitzades dels preus d'alguns articles en els supermercats.

Encara que l'organització reconeix que es tracta d'un augment «moderat» que no afecta a tots els establiments de la mateixa manera, sí que ha assenyalat la detecció d'una pujada en quatre productes després de fer el tercer control de preus des de l'inici de l'estat d'alarma.

Els productes que han experimentat esta pujada moderada són les taronges, les creïlles, la llet i les llaunes de conserves. L'increment dels dos primers productes és generalitzat en tots els supermercats a causa de la fi de temporada i la finalització de les promocions. 

A pesar d'això, els altres dos productes que han registrat pujades, la llet i les llaunes de conserves, es limita a alguns supermercats. I la seua explicació podria estar en l'augment de la demanda.

Denunciar les pujades de preu

L'OCU no descarta que en altra classe d'establiments o amb altres productes es puguen produir pujades de preus i fa una crida als ciutadans per a que denuncien increments detectats tant en els establiments físics com en els comerços en línia.

Per a denunciar les possibles alces, l'organització ha habilitat una bústia específica per a això: controlprecios@ocu.org. L'objectiu de l'entitat és controlar esta classe de comportaments i traslladar-los al Ministeri de Consum i a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El pescado que tienes que evitar comprar en tu supermercado" "El producto que vuela de las estanterías de Mercadona"