Mercadona anuncia canvis importants per a anar a comprar

La cadena de supermercats ha anunciat que a partir d'ara és obligatori l'ús de guants dins dels establiments
Mercadona ha anunciat nous canvis importants per als clients a causa de la crisi del coronavirus | Cedida

Mercadona ha emès un comunicat en què informen sobre una sèrie de canvis en el mètode de compra durant les setmanes de quarantena pel coronavirus.

«Amb l'objectiu de protegir la salut i seguretat dels nostres clients i treballadors, a demés d'assegurar el proveïment de les nostres tendes, Mercadona informa que procedix a actualitzar les mesures adoptades els passats dies 16, 19 i 23 de març, completant-les amb altres mesures addicionals que entraran en vigor este dijous 26 de març», ha avançat la cadena valenciana.

De la mateixa manera recomanen:

 • Que només vaja una persona a fer la compra (no en família, o amb xiquets o grups).
 • Que persones que formen part dels grups de risc no vajen a fer la compra; ancians, persones amb malalties cròniques
 • Persones que tindran preferència per a fer a les seues compres a les nostres tendes: persones majors, persones amb discapacitat, amb mobilitat reduïda, embarassades, i els acompanyants necessaris.
 • A demés dels col·lectius anteriors, també tindran preferència el personal sanitari, forces de seguretat, bombers i personal d'atenció social, degudament acreditats.
 • Fer la compra al llarg del dia i no a l'hora d'obertura del supermercat. Amb això, hi ha garantia de poder atendre a tots els clients cada dia. 
 • Per solidaritat, fer la compra amb agilitat i rapidesa.
 • No emmagatzemar innecessàriament productes: el subministrament de productes de primera necessitat està més que garantit.
 • Pagar preferentment amb targeta i evitar l'ús de diners en efectiu.
 • La responsabilitat de complir les recomanacions de distància, aforament màxim, etc. implantades recau en les mateixes persones que han de respectar-les. A demés d'utilitzar guants per a manipular els productes peribles i que estan a la seua disposició en el centre.

Aforament limitat

Paral·lelament, es controlarà l'aforament dels supermercats i se senyalitzarà la distància mínima exigida entre els clients.

 • La responsabilitat d'ordenar l'aforament interior de la botiga serà del responsable de l'establiment i, si cal, de la persona o de l'agent de seguretat privada designat per ell.

 • Cada supermercat tindrà concretat l'aforament màxim que assegure la distància preventiva d'1 metre entre qualsevol persona. De la mateixa manera, comptarà amb l'aforament màxim permès, complint amb la normativa de manera que no es permetrà l'accés una volta  complet aquest complet, mentres no abandonen el supermercat altres clients.

 • En la via pública d'accés a cada supermercat es marcarà una distància mínima d'1 metre per a les persones que esperen el seu torn d'entrada a les portes dels supermercats, que haurà de respectar-se per a poder accedir.

L'ús de guants, obligatori a partir de dijous

Dins del local es garantirà també la separació mínima d'1 metre entre els clients amb les diferents recomanacions del personal del supermercat, «amb el suport de cartells reforçant les mesures».

L'horari d'apertura serà de 09.00 a 19.00 hores. A pesar d'això, Mercadona informa que, tant en matèria d'horari com altres, podria haver canvis adaptant les mesures; estes es faran públic al moment quan s'apliquen. Paral·lelament, la cadena de supermercats ha informat que s'ha procedit a la instal·lació de gel desinfectant i paper en els supermercats per a garantir la higiene dels clients. A partir d'ara, a demés, és obligatori per a TOT EL MÓN l'ús de guants. 

«Amb l'objectiu de protegir la seguretat alimentària, no s'admetran, en cap cas i en cap concepte, devolucions de producte», assenyalen. 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les mentides sobre els coronavirus que circulen per WhatsApp i que no t'has de creure" "Nou horari d'obertura dels mercats municipals de València a partir de demà"