OCU informa que les cremes solars retirades als EUA no es comercialitzen a Espanya

Johnson & Johnson retira als Estats Units cinc protectors solars en aerosol de les marques Neutrógena i Aveeno per la presència de benzé, una substància carcinògena.

OCU informa que no són productes que es comercialitzen a Espanya, encara que alguns consumidors podrien haver-los adquirit per plataformes de venda en línia. En estos casos recomana sol·licitar al venedor la devolució i el reemborsament del producte.

La farmacèutica Johnson & Johnson ha retirat voluntàriament del mercat nord-americà cinc productes de protecció solar en aerosol de les marques Neutrógena i Aveeno. Les proves de la mateixa companyia van identificar nivells baixos de benzé en algunes mostres, una substància carcinògena. Si bé els nivells detectats són mínims, s'ha considerat la seua retirada per precaució.

Es tracta, en concret, de:

- Protector solar en aerosol NEUTROGENA Beach Defense.

- Protector solar en aerosol NEUTROGENA Cool Dry Sport.

- Protector solar en aerosol NEUTROGENA Invisible Daily.

- Protector solar en aerosol NEUTROGENA Ultra Sheer.

- Protector solar en aerosol AVEENO Protect + Refresh.


OCU informa que no són productes que es comercialitzen a Espanya, encara que alguns consumidors podrien haver-los adquirit per plataformes de venda en línia. En estos casos recomana sol·licitar al venedor la devolució i el reemborsament del producte. I si algun consumidor experimentés algun problema relacionat amb l'ús d'estos productes, hauria d'acudir al metge. A més, els consumidors disposen del Sistema de Cosmetovigilancia per a notificar a l'Administració qualsevol efecte advers relacionat amb l'ús d'un producte cosmètic.

OCU posa a la disposició dels consumidors els resultats de l'última anàlisi de cremes solars en el seu comparador, productes amb un factor de protecció SPF 30 i SPF 50/50+.

Tenen un component cancerigen

Segons s'ha informat, els controls del mateix fabricant van detectar la presència de benzé en algunes mostres d'estos productes en aerosol, per la qual cosa s'ha procedit a retirar tots els lots del mercat, al mateix temps que s'està investigant el perquè de la presència de benzé en estos cosmètics, que de cap manera haurien de tenir-ho.

El benzé és una substància carcinogénica en humans, és a dir, que podria causar càncer. Encara que pel que sembla els nivells detectats no serien perillosos per a la salut, s'ha procedit a la retirada del mercat de tots els lots dels 5 productes afectats.

Tria un protector solar segur i de qualitat

En qualsevol cas, si tinguessis algun d'ells a la teua casa, deixa d'usar-lo i si notes algun problema relacionat amb el seu ús acudeix al metge. Recorda que també pots notificar qualsevol possible efecte advers a través del Sistema de Cosmetovigilancia.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ja no fan falta els humans per obrir un supermercat" "La forta pujada de la tarifa de la llum es menja la rebaixa de l'IVA"