Retiren més de 1.000 dotzenes d'ous per 40 casos de salmonel·losi en dos bars del País Basc

El focus principal se situa en un local de Galdakao, famós per les seues truites | Els dos establiments van adquirir el producte del mateix proveïdor
Euskadi ha registrat una quarantena de casos per salmonel·losi en dos bars, situats en Galdakao i Portugalete | Cedida

 

El Servici de Salut Basc ha hagut de retirar 1.125 dotzenes d'ous després d'una quarantena de casos de salmonel·losi, registrats durant esta setmana i a finals de setembre en dos bars de Galdakao i Portugalete, tal com han explicat fonts de l'Eusko Jaurlaritza —el govern d'Euskadi. Segons relaten, el focus principal es troba en el local de Galdakao, freqüentat per les seues truites. Igualment, els cuiners haurien elaborat el plat estrela amb uns ous infectats i això va provocar que 37 persones, que van menjar en el bar, es contagiaren. 

Els dos locals li van comprar els ous al mateix proveïdor

Tot i que deu dels afectats van ser hospitalitzats, ara només en queda un ingressat en el centre mèdic. Paral·lelament, les fonts indiquen que la data de consum dels ous fou el passat 21 de setembre. Del segon bar, el de Portugalete, s'han registrat tres persones afectades per la intoxicació.

La investigació ha determinat que els dos establiments van adquirir els ous al mateix lloc, del qui no s'ha revelat la identitat. Però l'alerta s'ha emés a través de l'Agència de Seguretat Alimentària i Nutrició perquè es duga a terme el protocol pertinent per a retirar del mercat el producte contaminat.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'última novetat de WhatsApp que permetrà estalviar-se molts problemes" "Retiren 16 coneguts medicaments a nivell valencià per risc de càncer"