INVITACIÓ:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

ÚLTIMA HORA

⚫😷 CORONAVIRUS: Menys contagis que ahir, però més morts en el territori valencià

Retiren llavadores per un error de seguretat que posa en risc els usuaris

Són diferents les marques afectades
El fabricant calcula que hi ha unes 2.000 unitats afectades | Pixabay

 

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha anunciat l'error de seguretat d'algunes rentadores de càrrega frontal de les marques Bosch, Siemens, Neff i Balay. Es tracta d'un error en el tambor que les convertix en electrodomèstics perillosos que poden posar en risc la seguretat de l'usuari.

 

Els models afectats són aquells que es van fabricar el febrer del 2019 i que tenen el número de lot FD 9902. En ells els controls de qualitat de les empreses fabricants han detectat un error potencial en la unió del tambor metàl·lic interior. Un problema que pot causar que la unió es desfaja durant el centrifugat tot suposant un risc de lesions considerables per a l'usuari.

 

Com comprovar si la teua rentadora és una de les afectades?

Per poder comprovar si el teu electrodomèstic és un dels afectats, els fabricants han explicat totes les instruccions, que ha recollit l'OCU. En primer lloc, s'ha de localitzar la placa d'identificació de l'electrodomèstic. Esta acostuma a estar a la part interior de la porta o bé a la part posterior de la rentadora. Tot seguit s'han d'anotar tres números: el número del model (E-Nr), el del lot de quatre dígits (FD) i el número Z, que apareix en la mateixa placa.

 

BSH Electrodomésticos ha habilitat una pàgina perquè els clients afectats puguen registrar la seua rentadora i comprovar si és una de les 2.000 unitats afectades. El fabricant ha anunciat que els afectats rebran una rentadora nova i gratis que s'enviarà fins a sa casa. També ha indicat que si s'utilitza l'electrodomèstic abans que sigasubstituït, es recomana no superar les 800 revolucions per minut durant el procés de centrifugat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Més notícies de la categoria Consum i Moda