Sanitat demana no consumir un producte per les possibles reaccions al·lèrgiques

La Xarxa d'Alerta Alimentària Europea (RASFF) va alertar de la situació a l'Agència Espanyola
Alerten de la possible reacció al·lèrgica del producte | PIXABAY

Són moltes les persones que estos dies de confinament aprofiten per a omplir més que mai la despensa per a evitar les visites al supermercat el màxim possible.

Ara bé, si eres intolerant a la lactosa, has de mirar bé si has comprat les hamburgueses vegetals congelades 'The Oumph! Burguer', de la marca Food For Progress en els paquets de 2x113g i 20x113g, ja que contenen llet i podrien generar greus problemes a les persones intolerants. Esta és una marca molt coneguda en Europa i, per tant, poden ser moltes les persones que disposen del producte en els seus congeladors.

El producte és procedent del Regne Unit

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha sigut l'encarregada d'emetre l'avís en el país, després de detectar la presència de llet i que no s'haja especificat com cal en l'etiquetatge del producte. Concretament, estes hamburgueses especials per a aquelles persones que opten per no menjar carn, han sigut elaborades en Suècia, tot i que el producte és procedent del Regne Unit.

El risc no afecta a tots els consumidors

Cal destacar que va ser la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea (RASFF) la que va alertar de la situació a l'AESAN a partir d'una notificació enviada a totes les autoritats sanitàries. En el cas d'Espanya, el producte afectat ha sigut distribuït en gran part a la comunitat de Madrid. A pesar d'esta alerta, recorden que només suposen un risc per a la salut de les persones intolerants o al·lèrgiques a la lactosa, pel que les persones que no patisquen este problema poden consumir-les.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els tres aliments que més val que no guardes en la nevera" "La foto de Zara que ha revolucionat les xarxes enmig del confinament"