En el 2022 Espanya rebrà el 60% de les vacunes infantils contra la Covid

El 15 de desembre és la data en la qual comença la campanya de la vacunació infantil contra el coronavirus amb els xiquets de 5 a 11 anys. Dos dies abans, el 13, es rebrà una partida amb 1,3 milions de vacunes de Pfizer

El que pareixia no arribar mai, ja arriba, estem parlant de la campanya de la vacunació infantil contra el coronavirus que arrenca el pròxim 15 de desembre amb els xiquets de 5 a 11 anys, que rebran la seua primera dosi de Pfizer en col·legis, vacunòdroms, centres de salut i hospitals, segons la comunitat, a la qual seguirà una segona separada per un interval de huit setmanes.

Llum verda

Ahir dimarts la Comissió de Salut Pública i les comunitats autònomes van donar llum verda a la vacunació dels més 3,2 milions de xiquets d'esta franja d'edat, la que major taxa d'incidència de contagis presenta actualment -que supera els 400 casos per cada 100.000 habitants- per a "disminuir la càrrega de malaltia d'este col·lectiu i la transmissió en l'entorn familiar, en els centres educatius i en la comunitat".

El gruix de les vacunes, a partir de gener

El primer enviament arribarà a Espanya el 13 de desembre i constarà d'1,3 milions de dosis, a les quals se sumaran altres 2 milions al gener; Sanitat procedirà a repartir-les de manera equitativa a les comunitats en funció de la població diana i seran elles les que establesquen "la modalitat" en la qual es procedirà a la seua inoculació, segons va assenyalar des de Brussel·les la ministra Carolina Darias.

Prioritats

El Ministeri de Sanitat aconsella iniciar la vacunació en esta franja d'edat amb els xiquets amb immunodepressió i altres vulnerabilitats per a després prioritzar en funció de la seua edat, començant pels més majors, però s'ha deixat la porta oberta a les autonomies perquè l'apliquen en funció de les seues característiques.

Un terç de la dosi dels adults

La vacuna infantil es dispensarà en vials diferents dels utilitzats per a la població adulta; la fórmula per a nens no requereix dissolució i rebran un terç de la dosi que se li dóna als adults.

Curt espai de temps entre unes edats i altres

A més, a diferència d'ells, les dos burxades no estaran separades per 21 dies, sinó per 8 setmanes, d'acord amb el que ha pactat la Comissió a proposta dels experts de la Ponència de Vacunes, que estimen que això contribueix a incrementar la resposta immune i a tenir vacunats a tots els menors entre 5 i 11 anys en un curt espai de temps amb almenys una dosi.
 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"3.444 nous casos de coronavirus i dos morts en la Comunitat Valenciana" "Recomanacions per a celebrar el Nadal de manera segura"