L'Ajuntament de València repartix 3.000 mascaretes gratuïtes

Ho farà en els barris de la ciutat amb menor renda per càpita
Es repartiran en 3 barris de la ciutat | Pixabay

L'Ajuntament de València ha posat en marxa una campanya de conscienciació que repartirà 3.000 mascaretes de més d'un sol ús en els barris de la ciutat, amb l'objectiu de promoure el seu ús enfront de les opcions d'un sol ús i davant de l'«impacte mediambiental dels residus que s'està ara mateix generant en els embornals».

D'eixa manera ho ha explicat la regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, durant la presentació d'esta iniciativa, que porta per nom 'Usa-la, cuida'ns' i es durà a terme des d'este dissabte i durant la setmana que ve i prioritzarà el repartiment en els barris amb menor renda per càpita, a on la despesa en este material de protecció obligatori «suposa un major perjudici per a les famílies». 

En quines zones es repartiran

En concret, la campanya distribuirà 3.000 mascaretes certificades i reutilitzables de 88 rentades en Patraix, Cabanyal i Benicalap, una acció que respon a la «preocupació afegida» de la Regidoria «al problema que ja coneixen tots de l'ús de tovalloletes no biodegradables» i la seua presència en la xarxa.

L'Ajuntament ha advertit que les mascaretes d'un sol ús «acaben en la xarxa de clavegueram» i que esta situació implica «increments importants en totes les faenes de neteja dels embornals per a evitar que arriben a les depuradores i que puguen produir danys majors».

A demés, Vàlua ha incidit en què el repartiment de les mascaretes en barris amb menor renda, a on comptar una mascareta «que et dura 88 posades suposa un estalvi de 80 euros en despesa de mascaretes quirúrgiques». 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: El coronavirus arriba a 229 localitats valencianes en els últims tres dies" "Atenció: El territori valencià se situa en el nivell 2 d'alerta"