Alacant suspén tots els actes i precinta els jocs infantils als parcs per l'augment de casos de coronavirus

L'Ajuntament posa les seues dependències a la disposició de la Conselleria de Sanitat per a la campanya de vacunació enfront del coronavirus
El consistori ha limitat l'horari dels parcs públics a les 20.00 hores | Pxhere

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha anunciat l'adopció d'una sèrie de mesures en l'àmbit municipal per a donar compliment a l'ampliació de les restriccions per la pandèmia establides en el dia d'ahir per la Generalitat València i que entraran en vigor a partir de les 00.00 hores d'este dijous i fins al pròxim 31 de gener.

Barcala va convocar una reunió d'urgència amb els servicis municipals afectats en la vesprada d'ahir per a estudiar la nova situació.

L'alcalde ha destacat «la profunda preocupació de la situació real que ha anunciat en roda de premsa tant el president de la Generalitat, Ximo Puig, com la consellera de Sanitat, Ana Barceló. Per este motiu s'han analitzat amb deteniment les mesures anunciades i les seues conseqüències, així com aquelles que, dins de l'àmbit de la competència municipal, són necessàries per a donar compliment a l'ordenat per la Generalitat».

L'objectiu: posar fi a la pandèmia

«Per damunt de qualsevol altra consideració ens preocupa i importa la salut i la seguretat dels ciutadans, i que hi haja la màxima col·laboració i suport entre administracions perquè les mesures adoptades complisquen amb l'objectiu d'atallar els contagis i posar fi a la pandèmia. Són massa les vides ja perdudes, i massa el dolor acumulat, com per a no apel·lar a la responsabilitat de tots en un esforç més», ha afegit l'alcalde.

És per això que s'adopten, en principi, el següent paquet de mesures sense perjudici que puguen ser ampliades o complementades en un futur en funció de l'evolució de la pandèmia, i de la resta de resolucions que la Generalitat puga acordar.

Les mesures del consistori d'Alacant

  • Campanya de Vacunació. Màxima col·laboració per a facilitar el compliment del calendari de vacunacions previst. L'Ajuntament posa a la disposició de la Conselleria de Sanitat les dependències municipals necessàries per a servir de centres de vacunació, si els Centres de Salut foren insuficients per a atendre el compliment del calendari. 
  • Resposta Sanitària. S'intensifica la distribució de mitjans de protecció: nous repartiments de mascaretes a la població, començant pels grups de risc. En este sentit, l'alcalde ha anunciat dos nous repartiments programats: la setmana vinent repartiment de mascaretes gratuïtes a majors de 65 anys en els Centres Socials i, a continuació, és dura a terme un repartiment de mascaretes gratuïtes a tota la població.
  • Mesures de restricció: Es procedirà al tancament i precinte de les zones de jocs infantils als parcs i bulevards, es restringirà l'ús dels parcs públics a les 20.00 hores i, en particular, s'establirà un pla de xoc contra el botelló de 17.00 a 22.00 hores.
  • Centres Educatius: L'Ajuntament d'Alacant mantindrà el reforç de la neteja contra el Covid-19 dels centres escolars.
  • Instal·lacions Culturals. Les instal·lacions i esdeveniments culturals tancaran a les 21.00 hores i s'establirà una reducció dels aforaments d'exposicions, espais museístics i biblioteques municipals al 30%.
  • Instal·lacions i Activitats Deportives: S'avança l'horari de tancament de totes les instal·lacions deportives municipals a les 21.30 hores, de manera que els usuaris de les mateixes disposen del suficient marge per a retornar als seus domicilis abans del toc de queda de les 22.00 hores.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Descobrixen cinc festes clandestines en la Nit de Reis en Alacant" "Pillen a un home procedent del Regne Unit sense la PCR feta en Alacant"