Ana Barceló assegura que el territori valencià està preparat per a una segona onada

Barceló ha assenyalat que s'han fet més de 10.000 contractes durant la pandèmia
Barceló ho confirma: «Estem preparats per a una segona onada» | GVA

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assegurat este dijous que «clar» que el territori valencià està preparat per a afrontar una segona onada de la pandèmia de coronavirus, i ha assegurat que s'està fent «un treball immens, de tots», en eixa direcció.

Barceló, que ha respost d'eixa manera en el ple de les Corts a una pregunta de Ciutadans, ha destacat que en este moment no hi ha metges ni infermeres en borsa de treball, que s'ha esgotat i estan treballant tots en la sanitat pública.

A demés, ha assenyalat que s'han fet més de 10.000 contractes durant la pandèmia, 7.000 dels que es prorrogaran el pròxim 30 de novembre per sis mesos més, al que s'unirà l'acord del Consell d'este divendres perquè mèdics de primària que ho desitgen treballen per la vesprada.

Gran inversió en material sanitari

La consellera ha destacat que l'equip de detecció del coronavirus compta amb 1.390 rastrejadors, als que pròximament se sumaran 150 més, i ha recordat que l'Exèrcit col·labora amb 150 rastrejadors en les províncies d'Alacant i València.

Ha defensat també la inversió en material i infraestructures que s'ha fet , i que ha permés tindre en Fira València un dipòsit per a atendre les necessitats del personal sanitari, una volta s'ha aprés «com es pot trencar un mercat» i com es poden tancar fronteres.

Barceló ha aplaudit l'esforç de les empreses valencianes per a produir material sanitari, el que ha portat al territori valencià a no entrar en l'acord amb el Ministeri, perquè les signatures valencianes puguen participar en un concurs «obert i transparent» i compensar-los el treball fet.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: Pugen els casos de coronavirus en Espanya" "Atenció Coronavirus: Pràcticament 800 nous infectats en el territori valencià"