Augmenten els casos de Covid-19 en Moscú i el seu alcalde declara una setmana de vacances

Este cap de setmana la capital russa ha batut rècord des de desembre en registrar este dissabte 6.701 casos

Diuen que quan les barbes del teu veí veges tallar... Sembla que a Moscú tornen a començar i es que l'alcalde de Moscú, Serguei Sobianin, va decretar este dissabte una setmana de vacances per a frenar la propagació del coronavirus en la capital russa, davant el dràstic augment dels contagis.

Este anunci es produeix quan Sobianin alertés el divendres de l'augment dels casos de Covid-19 a Moscú, lamentant el creixent nombre de pacients difícils de tractar, en el context d'una campanya de vacunació lenta.

«En l'última setmana, la situació de la propagació del coronavirus s'ha deteriorat significativament, i el nombre de noves infeccions ha aconseguit els màxims de l'any passat», va dir Sobianin en un comunicat.

A Moscú arriba de nou l'alerta

A Moscú es van registrar el dissabte 6.701 nous casos de coronavirus, un rècord en la capital russa des de desembre. «No podem no reaccionar davant esta situació», va subratllar Sobianin. «Per a frenar l'augment de la incidència i preservar la vida de la gent, he signat un decret que preveu una setmana de vacances del 12 al 20 de juny», va dir.

Tancament de zones i centres públics

Abans que la cosa vaja a més l'alcalde de Moscou també va ordenar el tancament de les zones de jocs infantils en centres comercials i parcs fins al 20 de juny.

A més també demana als empresaris

Demana a més als empresaris que donen preferència al teletreball per als empleats que no s'hagen vacunat contra la Covid-19, principalment persones majors considerades més vulnerables.

Tornen a començar de nou. Sembla un malson

Ara que sembla que estem millor, no ens agradaria tornar a començar, és el que està passant a Moscú, el seu alcalde també ha prohibit als restaurants i bars de la capital servir als clients entre les 23.00 h i les 06.00 h i durant estes hores només es permetrà la venda per a portar.

Rússia va registrar este dissabte 13.510 nous casos i 399 morts, amb el que el nombre total de casos al país ascendeix a 5.193.964 contagis, incloent 126.073 morts.

Des de desembre, només 18 milions de russos, al voltant del 12% de la població, han rebut almenys una dosi de la vacuna contra la covid-19, segons xifres oficials.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Primer cap de setmana sense toc de queda i la nit valenciana a rebentar" "CORONAVIRUS COMUNITAT VALENCIANA: 182 nous casos de coronavirus i tres morts"