Bolbaite reduïx a la mitat l'aforament de la seua zona de bany i establix mesures de seguretat i control

L'Ajuntament ha elaborat un Pla de Contingència
Bolbaite ha elaborat un pla de contingència per a la seua platja continental | Cedida

La Generalitat Valenciana aplicarà finalment el Pla de contingència de les platges també a les platges continentals —llacs i rius de l'interior—. En este sentit, també s'aplicaran en estes zones els controls d'aforament i d'accés i la informació i la senyalització de totes les mesures a seguir.

En el cas de Bolbaite, en la Canal de Navarrés (València), han elaborat el seu propi Pla de Contingència en el que s'establixen les mesures a seguir o l'aforament permés. La zona de bany del riu Sellent obri este mes de juliol, però amb menys de la mitat del seu aforament habitual que és d'unes 800 persones.

Aforament limitat

L'aforament màxim permés per a enguany serà de 450 persones, encara que podrà variar depenent del cabal del riu. «Una platja continental no té una forma regular i no es poden marcar clarament les zones actives de les zones de repòs, de resguard i de servicis com a les platges costaneres», destaca el pla. Per això, han elaborat una pla amb les diferents zones.

Les diferents zones de la platja continental | Ajuntament de Bolbaite

L'aforament serà controlat diàriament i, una volta es complete, no es deixarà entrar fins que hi haja aforament disponible. Cal destacar que es deixarà una reserva de 50 places per als veïns de Bolbaite.

D'altra banda, els accessos seràn bidireccionals (en dos direccions), però s'haurà de circular per la dreta mantenint la distància de seguretat de metre i mig o, si no es pot mantindre, utilitzar mascareta.

Neteja i desinfecció «profunda»

Totes les instal·lacions com són la zona de platja, papereres, baranes, passarel·la metàlica, lavabos o dutxes seran desinfectades amb productes autoritzats pel Ministeri de Sanitat. Cada dia es farà una «neteja profunda» i els lavabos es desinfectaran cada dos hores. Les baranes, les dutxes i berenadors ho faran en començar la jornada i a mitja jornada.

Reserves i tarifes

Per a poder acudir a esta platja continental s'haurà de reservar amb 48 hores d'antelació al telèfon 962 22 30 80 de dilluns a divendres de 9 a 14 hores. Una volta feta la reserva, s'hauran de pagar les entrades fins a les 13 hores de dos dies abans de la reserva a través de transferència bancària. D'esta manera, el dia reservat, les entrades estaran en la taquilla del mirador de la zona recreativa del riu.

Pel que fa a les tarifes, els xiquets de fins a 5 anys podran entrar gratuïtament, mentres que els majors de 5 anys i els adults hauran de pagar 2 euros de dilluns a divendres i 3 euros els caps de setmana i festius. En el cas dels majors de 65 anys i pensionistes, hauran d'abonar 1,50 euros entre setmana i 2 euros els caps de setmana i festius. Els grups de 20 o més persones tindran un descompte del 25%.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Com són els controls sanitaris als passatgers que arriben a Espanya des de hui" "Tot el que se sap fins ara sobre el brot de Covid-19 en Castelló"