El brot de coronavirus del Galileu Galilei afecta a totes les universitats de València

Ens els vídeos es veu la gran quantitat de gent que hi havia en una de les festes
El brot s'ha estés a totes les universitats | Twitter

La secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, ha informat este dilluns que s'han detectat casos positius de coronavirus en «totes les universitats» de la ciutat de València i la seua àrea metropolitana, derivats del brot detectat en el col·legi major Galileu Galilei.

En declaracions a la televisió pública autonòmica À Punt, la secretària autonòmica ha assenyalat que, a demés de la UPV, s'haurien registrat contagis en la Universitat de València, la Universitat Catòlica i el CEU Sant Pablo.

Sobre la possibilitat que s'aplique en estes universitats la mateixa mesura adoptada en la UPV de suspendre les classes presencials, Navarro ha precisat que cal vore les característiques de cada centre universitari, el número de contagis, els seus contactes i les instal·lacions i espais comuns que podrien haver usat per a prendre una decisió sobre este tema, en coordinació amb les direccions dels centres.

La secretària autonòmica ha advertit que les dades anit eren «preocupants» i ha avançat que la Conselleria de Sanitat investiga quatre festes celebrades en la residència d'estudiants com a possible origen del brot. Navarro ha descartat possibles sancions al col·legi major i ha exonerat al centre de la responsabilitat, que ha atribuït als jóvens que van convocar i van participar en estes.

S'investigarà als estudiants que han generat el brot

La Universitat Politècnica de València obrirà expedients informatius als estudiants que van participar en una festa d'un col·legi major i ha causat un brot de Covid-19 tan extens que ha obligat a prestar des d'este dilluns totes les classes per internet als 25.000 alumnes del campus de Vera.

D'eixa manera ho ha anunciat este dilluns el rector de la UPV, Francisco Mora, qui ha comparegut en roda de premsa al costat de la consellera d'Universitats, Carolina Pascual, per a oferir les últimes novetats d'este cas, que ha generat a més brots de persones que van participar en la festa del Col·legi Major Galileu Galilei.

Segons Pascual, la celebració d'eixa festa i el contagi massiu que es va produir en ella ha fet que hi haja també estudiants afectats d'altres universitats, i ha apel·lat a la responsabilitat i la conscienciació dels jóvens perquè no tornen a produir-se casos com este.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Celebren una festa amb més de 50 persones en una nau abandonada en València" "Atenció: Un científic espanyol dona claus per a no contagiar-se de Covid-19"