El brot de Lleida empitjora i es preveuen milers de casos de coronavirus

Catalunya manté una situació complicada, amb 14 brots en la regió sanitària de Lleida a on hui s'han registrat 114 nous casos
Es preveu que el brot de Lleida empitjore i arribe a produir milers de casos | ACN

La setmana comença amb 15 autonomies amb vora 60 rebrots de coronavirus, totes excepte la Rioja i Astúries, i amb dos zones en Lleida i en Lugo en les que s'han tornat a prendre mesures de confinament per a detindre la transmissió comunitària. Esta mateixa situació es manté en un edifici de pisos de Santander (Cantàbria) i en un altre d'Albacete. Es preveu que el brot de Lleida empitjore i arribe a produir milers de casos.

A demés, Múrcia ha registrat dos nous brots este cap de setmana i diverses zones d'Aragó comencen la setmana encara en la fase 2 a la que van retrocedir a finals de juny.

A les 18 hores d'este dilluns 6 de juliol, el mapa dels rebrots en Espanya per comunitats cutònomes és el següent:

Catalunya i el brot de Lleida, el més preocupant

Catalunya manté una situació complicada, amb 14 brots en la regió sanitària de Lleida a on hui s'han registrat 114 nous casos, dos en l'àrea de l'Alt Pirineu i Aran i un altre registrat en una empresa agroalimentària d'Avinyó (Barcelona).

Respecte a Lleida, deu dels brots es registren en empreses hortofructícoles, un en un geriàtric, un altre en una residència de persones sense llar, un en un bloc de cases i un més en un grup scout.

La Generalitat ha ordenat el confinament perimetral de la comarca ilerdenca del Segrià, en la que es troba Lleida capital, des de dissabte passat i durant 14 dies, termini que la conselleria de Sanitat no descarta ampliar en registrar-se transmissió comunitària. Tampoc es descarta passar al confinament domiciliari. Sanitat ha demanat sanitaris i treballadors socials voluntaris d'altres zones de Catalunya que vulguen traslladar-se a Lleida en previsió d'un augment de casos en les pròximes setmanes.

 

  

Galícia

L'altra comunitat amb una zona en confinament és Galícia. La Xunta va decidir este diumenge tancar durant cinc dies la comarca de la Mariña de Lugo perquè continua sumant casos positius. El tancament es mantindrà fins al divendres, dos dies abans de les eleccions autonòmiques.

El brot es va donar a conéixer el 24 de juny i este dilluns suma 143 casos actius, 26 més que ahir i amb cinc persones hospitalitzades. Els municipis han tornat a tancar parcs i zones públiques i deportives per a evitar contactes, es limiten de nou els aforaments i es reduïxen els horaris d'obertura dels locals d'hostaleria de la comarca, que hauran de tancar a mitjanit durant este període.

Aragó

El Govern d'Aragó manté en fase 2 a les quatre comarques aragoneses afectades per rebrots: La Llitera, Cinca Mitjà i Baix Cinca en Osca, i Baix Aragó-Casp, en Saragossa, i encara no ha posat data al seu pas a la nova normalitat. Sumen al voltant de 360 casos confirmats, la majoria entre treballadors temporers.

  

Es vigila a demés un brot localitzat en un centre social de Saragossa amb set positius i diverses persones en confinament.

Múrcia

La Regió ha identificat quatre brots, dos d'ells este cap de setmana passat: un és de caràcter familiar, afecta a tres persones i es localitza en una diputació de Cartagena, i l'altre brot es localitza en Múrcia capital amb tres persones afectades, dos d'elles convivents.

El brot més complex és el relacionat amb el vol procedent de Bolívia, que ja suma 38 casos positius, dels que 11 estan localitzats en una empresa hortofructícola radicada en el municipi de Múrcia i ha generat més de 300 persones en quarantena. No està tancat.

El quart cas es localitza en el municipi de Torre Pacheco, amb tres casos positius procedents de la província de Granada i que s'espera donar per tancat en dos dies.

 

  

Castella-la Manxa

El Govern autonòmic ha confinat un edifici de la ciutat d'Albacete per un brot sorgit en una família i dos casos més detectats en el veïnat. Tres persones han sigut ingressades i evolucionen bé.

Castella-la Manxa manté el brot de Covid-19 en Tarassona de la Manxa (Albacete) iniciat en l'àmbit familiar i del que fins al moment s'han declarat cinc casos, dels que cap ha requerit d'hospitalització.

 

  

Andalusia

Andalusia manté actius 13 brots de coronavirus i en la mateixa situació dels últims dies: set en fase de control i sis en fase d'investigació en les províncies de Granada (acumula huit dels 13 brots), Màlaga, Cadis, Huelva i Almeria, amb un total de 243 casos confirmats, segons l'última actualització de dades.

Dijous passat es van sumar dos nous brots en Granada, en el Districte Sud i en la capital, amb sis i cinc casos confirmats, que se suma a altres quatre en fase d'investigació: un en Màlaga, vinculat al Centre d'Acolliment d'Emergència i Derivació gestionat per Creu Roja, i tres en l'àrea de Granada.

En fase de control continuen el brot en el districte malagueny de l'Axarquía i dos en el districte metropolità de Granada amb 16 i nou casos confirmats. A ells se sumen des de diumenge passat dos en Lepe (Huelva) i en el districte Llevant-Alt Almanzora d'Almeria. Ja estaven controlats els brots en el Camp de Gibraltar, vinculats a una pensió i la seu d'una ONG en Algesires (Cadis), i un altre en Granada capital.

Canàries

En l'illa de Fuerteventura es mantenen 40 casos actius per 37 immigrants arribats en pasteres interceptades en les últimes setmanes i que estan en aïllament en Port del Rosari.

País Basc

En Guipúscoa, es manté actiu un brot registrat en el municipi d'Orio, amb una vintena de casos associats. A demés, en esta mateixa província s'ha registrat un altre focus en una zona hostalera d'Ordizia i unes 600 persones han sigut citades este dilluns per a fer-los proves PCR.

Navarra

El Govern de Navarra manté controlats dos brots, un a la comarca de Pamplona i un altre en la localitat de Sunbilla, en la zona nord, que no es donen per tancats.

Castella i Lleó

En Castella i Lleó només es manté actiu el brot de Covid-19 registrat en l'Hospital Río Hortega de Valladolid, amb 38 afectats entre personal del centre sanitari, pacients i persones alienes a l'hospital.

Comunitat Valenciana

Continuen actius dos brots, un associat a una empresa càrnia de Rafelbunyol, en l'Horta Nord (València), i un altre declarat en Castelló de la Plana. Este últim es tracta d'un grup format per diversos nuclis familiars amb un total de 27 casos positius, cap greu, i tots aïllats mentres continua el seguiment de contactes.

A demés, després del positiu confirmat en una treballadora de la Conselleria de Justícia, Salut Pública ha fet el corresponent seguiment de contactes i ha fet quatre proves PCR de les que es coneixerà el resultat en les pròximes 24-48 hores.

Extremadura

En Extremadura són ja tres els rebrots en l'àrea de Salut de Badajoz confirmats este dilluns, amb 26 casos casos positius, amb símptomes lleus o asimptomàtics, i 225 contactes en seguiment, tots amb PCR negativa, per a vigilància epidemiològica dels brots. Es manté un brot a demés en el municipi de Navalmoral (Cáceres).

Balears

Balears manté tres rebrots de Covid-19, l'últim a aparéixer, en la ciutat mallorquina d'Inca amb tres positius i amb 12 contactes en estreta vigilància. Se suma al focus de Palma amb cinc afectats i al de l'illa d'Eivissa, en el que els positius ascendixen a set.

Cantàbria

Cantàbria manté en quarantena a un edifici d'habitatges en Santander per un rebrot. En l'actualitat existixen 15 casos positius. L'edifici va ser desinfectat i es considera segur.

Madrid

La Comunitat de Madrid manté un focus amb cinc casos lleus en una empresa de Madrid capital. Les persones afectades, amb edats compreses entre els 18 i els 54 anys, es troben en aïllament domiciliari.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La polèmica mesura d'un país europeu contra el Covid-19: Sacrifiquen milers d'animals" "La seriosa advertència d'un metge espanyol que fa encendre les alarmes"