Les complicacions del passaport covid en la seua primera jornada

Els treballadors de l'hostaleria es manifesten 'cansats' d'haver d'estar pendents dels clients per no tenir el passaport covid

Durant el primer dia de la implantació del passaport covid en la Comunitat Valenciana ja s'han pogut apreciar diversos altercats. Persones sense certificat, població intentant entrar a bars i restaurants sense la vacuna i hostalers cansats de fer de policies.

El passaport s'ha implantat com a mesura de seguretat davant l'avanç de la pandèmia en tot el territori valencià. Encara hi ha un percentatge de la població que continua sense vacunar-se i, per este motiu, no podran entrar a la majoria de bars i restaurants.

Malgrat les publicacions de la Generalitat sobre l'aprovació del passaport covid, i les notícies dels mitjans, alguns ciutadans han sortit este segon dia de vigència sense el seu passaport.

Cansament dels hostalers

Els treballadors de l'hostaleria han començat una jornada duraEls responsables i cambrers de bars i restaurants amb aforaments superiors a 50 persones, han de demanar el certificat covid a tots els clients abans d'entrar a l'establiment. Si els futurs clients no disposen d'este passaport o se'ls ha oblidat, es veuen obligats a no deixar-los entrar.

Per als hostalers «fer de policia» amb els seus clients està suposant un esforç extra. No sols per haver d'estar pendent de totes les persones que entren i se senten en el restaurant, sinó també per haver de bregar amb les persones que s'enfaden si no els deixen entrar.

L'hostaleria s'enfronta a multes de fins a 30.000 € si no controla el passaport covid dels seus clients. A més, s'esperen inspeccions aleatòries per a controlar que tots els establiments complesquen amb la nova mesura.

Bretxa digital

Durant el matí del dissabte s'han viscut algunes situacions complicades. Persones majors que acudeixen habitualment al mateix bar, s'han vist avui sense poder entrar per no disposar del passaport covid.

Gran part de la població major no sap encara que el passaport covid ja està en vigor en la Comunitat Valenciana, o no saben en quines situacions han d'utilitzar-ho. Això és un gran exemple de la bretxa digital que encara es viu a Espanya.

El certificat covid s'ha anunciat reiteradament en els mòbils i Internet. Tota esta població que no esta connectada s'està trobant amb problemes per a assistir als seus llocs quotidians.

A pesar que la millor manera d'obtenir el passaport és a través de la web de la Conselleria de Sanitat, els centres de salut també ho emeten presentant la targeta SIP.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El passaport covid ja està en vigor en la Comunitat Valenciana" "1.662 nous casos de coronavirus i sis morts en la Comunitat Valenciana"