El Consell dialogarà amb hostaleria i oci per a activar el passaport covid

La Generalitat estudia la possibilitat que s'utilitze en la restauració, festivals i grans esdeveniments

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha confirmat este dissabte que el Consell estudia la implantació del passaport covid en la Comunitat Valenciana en àmbits com l'hostaleria i l'oci nocturn, però ha assenyalat que "dialogarà" amb tots dos sectors abans de la posada en marxa d'esta "bona opció" que "garanteix la seguretat".

Esforços de la Generalitat

És en l'aplicació d'este certificat en la restauració, l'oci nocturn i els espais públics on estan concentrant-se els esforços de la Generalitat en estos moments, i en especial en els esdeveniments que aglutinen un gran nombre de gent com els festivals.

Ximo Puig ha declarat que...

Així ho ha expressat el cap del Consell en declaracions als mitjans en l'acte de debat d'esmenes i aportacions del partit a la Ponència Marco del 40 Congrés del PSOE, celebrat este dissabte a Castelló.

Puig ha indicat que en estos moments el Consell manté "obert el debat" sobre la implantació del passaport covid en la Comunitat i que estudia que des de la perspectiva legal "puga ser finalment determinat positivament per part del jutjat".

En tot cas, el 'president' ha garantit que es "dialogarà" amb el sector per a la posada en marxa d'este certificat, que ajude a "arribar a la màxima normalitat en tots els espais" i "perquè puguen tornar els festivals i els grans esdeveniments", així com perquè els locals d'oci "puguen obrir amb garanties i seguretat".

Preguntat per si el Consell podria plantejar estendre el passaport covid a l'àmbit laboral, Puig ha precisat que, en estos moments, "no s'està estudiant" esta possibilitat, "però tota mesura que garantesca la seguretat mereix una reflexió".

Segons Puig, "el certificat Covid podria ser una bona iniciativa, per tal de garantir a totes les persones que han pres la decisió positiva de vacunar-se, que és la immensa majoria, que tinguen la seguretat quan van a espais públics."

Sobre la data d'implantació d'esta mesura, el 'president' de la Generalitat ha apuntat al fet que siga a partir del dia 9 d'octubre, quan la Comunitat "obrirà una nova etapa". "La ciutadania valenciana ha tingut un comportament extraordinari i ha mostrat corresponsabilitat en tot moment assumint dificultats i restriccions, i ara ja correspon, després d'encapçalar la vacunació, anar aterrant en la normalitat, encara que tendint en compte que el virus segueix aquí i que hem de ser prudents, però s'ha demostrat que la vacunació ha estat un èxit considerable", ha manifestat.

"Gràcies a la vacuna"

Ximo Puig ha aprofitat per a recordar la importància de la vacuna, Puig ha assegurat que, "no haguérem tingut la vacuna, hagués estat terrible en esta última onada". Per tant, ha cridat a "convéncer a totes les persones que no s'han vacunat, que són poques, al fet que es vacunen". Per a aconseguir este objectiu, ha esmentat la iniciativa de la Conselleria de Sanitat de desplaçar equips mòbils per a vacunar sense cita contra la covid en els limítrofs dels estadis abans del començament dels partits Elx-Llevant i València-Reial Madrid d'esta finalitat de setmana.

Una experiència pilot que té la finalitat, ha valorat Puig, de "fer accessible la vacunació a aquelles persones no vacunades, perquè tinguen una nova oportunitat i s'ajuden a ells mateixos, a les seues famílies i a tots els valencians".

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Moren per COVID-19 mare i filla defensores dels antivacunes" "Baixen els morts per coronavirus amb tres nous decessos en la Comunitat Valenciana"