El Consell estudia la possibilitat de flexibilitzar les restriccions a l'hostaleria

Ximo Puig aposta per la prudència per al sector

Índex Amagar

Sembla que comencen a suavitzar-se les mesures restrictives en la Comunitat Valenciana. Això no és per altra cosa que al balanç de la vacunació que esta setmana ha aconseguit xifres de rècord: el 21,8% dels 4,26 milions de valencians cridats a vacunar-se ja ha rebut almenys una dosi del sèrum.

Durant el recorregut ahir per les instal·lacions del centre de vacunació massiva del Museu dels Ciències, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va destacar que en l'últim mes la incidència acumulada del coronavirus en la Comunitat Valenciana ha estat sempre per baix dels 50 casos per cada 100.000 habitants. Per això, va anunciar que la setmana que ve es reunirà la Mesa Interdepartamental per a valorar «flexibilitzar» algunes de les restriccions que afecten bars, cafeteries i altres establiments del sector.

Cal recordar que actualment l'hora de tancament de l'hostaleria és a les 18.00 hores i els aforaments estan limitats al 30% a l'interior del local i al 100% a les terrasses amb un màxim de 6 comensals per taula. De totes maneres, Puig va voler deixar clar que si es produeix algun avanç en l'ampliació d'horaris o aforaments «no serà un canvi disruptiu».

«Tots som conscients que, si hem arribat a esta situació, és per l'esforç de la societat valenciana, també dels sectors que ha vist limitada la seua activitat econòmica», va manifestar el cap del Consell, qui va recordar que la Generalitat ha donat el seu suport a este sector a través d'ajudes com el «Pla Resistir», amb una dotació de 600 milions d'euros.

No obstant això, va reconéixer que estes ajudes són «insuficients». «La nostra eixida ha de ser prudent. Hem fet molt d'esforç perquè ara puguem dilapidar-lo», declara, al mateix temps que ha insistit que l'objectiu és «arribar a l'estiu en la millor situació possible».Cremació de facturesMentrestant, alguns afectats per estes restriccions mantenen les seues protestes. L'acampada de l'oci nocturn #13A va cremar ahir factures per a «visibilitzar la desesperació de les pimes del sector» durant la seua cinquena jornada de protesta, amb tretze botigues i tretze hores al dia enfront del Palau de la Generalitat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat registra 151 casos nous de coronavirus en la Comunitat Valenciana" "Després de la pandèmia podria seguir la norma de no poder-se fumar a les terrasses"