El Consell no descarta «en absolut» noves mesures per a frenar l'avanç del coronavirus

Puig ha dit que durant esta setmana s'avaluaran les dades epidemiològiques
El Consell està obert a adoptar noves mesures per a frenar el Covid-19 | Hospital de Bellvitge

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat este dilluns que «en absolut» descarta adoptar noves mesures per a frenar l'avanç del coronavirus, de manera que si les restriccions vigents i el «mig confinament» en què es viu en el territori valencià «no són suficients, caldrà abordar noves».

Puig ha dit que durant esta setmana s'avaluaran les dades epidemiològiques i a actuar en conseqüència, i ha insistit que es faça un «compliment estricte» de les mesures que existixen, perquè no es tracta de fer una «piràmide de grans decisions restrictives» i que després hi haja un «incompliment massiu».

Preguntat per les peticions d'algunes comunitats autònomes que el Govern canvie el decret de l'estat d'alarma per a poder avançar el toc de queda, ha opinat que en el pròxim Consell Interterritorial de Sanitat hauria de fer-se una avaluació entre el Govern i les autonomies per a vore si és necessari fer un altre plantejament.

«Ara no és moment de confrontació ni de partidisme»

«Em pareix que és raonable que es produïsca eixa discussió en el Consell Interterritorial», ha afirmat Puig, qui ha defensat la capacitat d'«interactuació» entre les comunitats i el Govern i que des del diàleg es busque una «solució positiva», sabent que no hi ha un «receptari» davant la pandèmia.

Al seu juí, ara «no és moment de confrontació ni de partidisme, és moment d'unitat d'acció per a conseguir superar la pandèmia», pel que ningú té «respostes màgiques», pel que cal actuar amb «la màxima humilitat i intentar sumar».

El president ha defensat en una roda de premsa que en este moment «més que mai», quan «l'estrés» tant hospitalari com del sistema sanitari valencià és important, és necessària la corresponsabilitat individual, perquè cada decisió personal és «més transcendent".

Ha recordat que si es tenen símptomes compatibles amb el virus o si s'ha estat en contacte amb algun positiu cal confinar-se abans de tindre el resultat de la PCR, i ha admés que cal procurar que les PCR es facen «com més de pressa millor», ja que el nivell de contagis pot comportar «retards». «En absolut abdique de la responsabilitat de la Generalitat, ni de la meua personal ni política», ha asseverat el president, qui ha afirmat que hi ha coses que s'han de fer «millor i de la manera més eficaç possible».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una localitat valenciana avisa que la pressió hospitalària és «insuportable»" "Puig convoca una reunió per a acordar noves restriccions"