Les noves mesures de la Conselleria de Sanitat per al Nadal en el territori valencià

El president de la Generalitat i la consellera de Sanitat han comparegut en roda de premsa
La roda de premsa s'ha celebrat en el Palau de la Generalitat | GVA

Este matí de dissabte, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha comparegut en roda de premsa per a anunciar tres mesures que s'adoptaran durant el Nadal.

En primer lloc, ha anunciat que l'ampliació del confinament perimetral del territori valencià fins al pròxim 15 de gener. Amb excepció dels dies 23, 24, 25 i 31 de desembre i l'1 de gener, quan es permetran els desplaçaments a altres territoris que siguen de residència habitual per a familiars o persones pròximes. 

La segona mesura anunciada pel president és l'ampliació del toc de queda de les 00.00 a les 06.00 hores fins al 15 de gener. L'excepció s'adopta els dies 24, 25 i 31 de desembre i l'1 de gener fins a les 01.30 hores.

Per últim, ha anunciat que les reunions continuaran limitades a 6 persones en espais públics i privats, excepte el 24, 25 i 26 de desembre i l'1 de gener, quan les trobades amb familiars o persones pròxims que podran arribar a un màxim de 10 persones. 

Altres restriccions nadalenques

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, també ha participat en la roda de premsa per a donar a conéixer algunes mesures. Algunes fan referència a l'hostaleria, com el tancament a les 01.00 hores durant els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i l'1 de gener. Però hauran de deixar de servir mitja hora abans. 

Per altra banda, els esdeveniments nadalencs no podran superar el límit de l'aforament del 50% i de les 150 persones. Pel que fa a les Cavalcades dels Reis Mags, hauran de ser estàtiques. De la mateixa manera, està prohibit celebrar careres populars com la de San Silvestre. 

Mesures alienes al Nadal

També s'han anunciat mesures alienes al Nadal. Entre elles, en els esdeveniments o concentracions, tant a l'aire lliure com en espais tancats, no es pot superar el límit de 150 persones ni l'aforament del 50%.

Per altra banda, els mercats ambulants no podran superar l'aforament del 50% entre llocs. En l'activitat deportiva, es manté la regulació, però es permet l'ús de vestuaris encara que no de les dutxes. 

Pel que fa als esdeveniments deportius o entrenaments no professionals, l'aforament màxim és del 50% i amb un màxim de 150 persones. En les piscines, els vestuaris també sense dutxes i amb màxim el 50% de l'aforament. 

Per últim, per als guies turístics, es podran fer visites amb 15 persones a l'aire lliure i de 10 persones en espais tancats, incluint al guia. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La mantaescola, el remei d'Ontinyent contra el fred en les aules" "Els horaris excepcionals de Metrovalencia del diumenge per la Marató de València"