Convoquen una vaga de metges en tota Espanya per la mala gestió del govern

Mostren el seu desacord amb la llei aprovada fa uns dies
Els metges espanyols convoquen una vaga | Pixabay

El Comitè Executiu de la Confederació Estatal de Sindicats Mèdics ha aprovat en la seua reunió d'este dimecres convocar una vaga nacional indefinida que començarà el pròxim 27 d'octubre, i que tindrà lloc l'últim dimarts de cada mes que no siga festiu.

Es tracta, tal com ha informat l'organització sindical, d'un atur diari que es produirà mentre no s'obtinga una resposta de l'Administració i que serà revisat pel Comitè de vaga, que decidirà si s'amplia la mobilització a noves dates.

Segons el parer del CESM, el Reial decret llei 29/2020 aprovat la setmana passada és «inadmissible», ja que només ve a intentar posar «un pegat a la nefasta política de gestió de recursos humans» que s'ha fet des de les diferents administracions i que, en este cas, a demés, «posa en perill» tant la qualitat assistencial del Sistema Nacional de Salut en perjudici dels pacients com les condicions laborals per als professionals.

La nova llei permetrà contractar metges extracomunitaris

La llei a la que fan referència és la que permetrà a les comunitats contractar fins a 10.000 metges nous extracomunitaris amb el títol no homologat o llicenciats espanyols que no hagen aprovat el MIR. Este decret també recull que les comunitats podran destinar de manera excepcional i transitòria personal mèdic o d'infermeria d'especialitats a unitats assistencials d'una altra especialitat diferent quan falte personal.

De la mateixa manera, el sindicat ha recordat que la situació actual de pandèmia que travessa el país va motivar que es deixaren de costat les mobilitzacions previstes per a reclamar condicions dignes per als metges, principalment per acabar amb la precarietat i la temporalitat que caracteritzen al sistema sanitari actual. No obstant això, ha assenyalat que esta mateixa pandèmia «no pot servir com coartada per a desmantellar un sistema que tantes voltes ha estat elogiat».

Per això, des de CESM es convoca vaga nacional de metges per a exigir la retirada immediata del Reial decret llei 29/2020 i l'inici de les negociacions que puguen solucionar la «greu situació d'abandó que patixen els professionals», que una volta més veu com des del Ministeri de Sanitat i les diferents administracions es prenen mesures que els afecten «sense tindre en compte les seues propostes de millora o els seus coneixements».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Polèmica: La localitat valenciana que obrirà els seus pubs" "Un expert en vacunació veu impossible que hi haja vacuna en desembre"