L'hospital de la Ribera ampliarà urgències per a crear una zona de pacients positius amb entrada independent

La construcció acabarà en les pròximes setmanes
En l'hospital estan desbordats | Cedida

Actualització 20/01/2021 a les 12.50 hores. L'Hospital de la Ribera d'Alzira, en la Ribera (València), ha iniciat obres d'ampliació i reforma en el servici d'Urgències, «sense interferir en l'atenció sanitària», amb el doble objectiu de pal·liar la deficiència estructural d'espais des de la seua obertura fa 21 anys i de reforçar la diferenciació entre pacients COVID i no COVID amb una separació física arquitectònica.

Esta ampliació, que finalitzarà previsiblement en les pròximes setmanes, permetrà crear una zona per a pacients positius i sospitosos de Covid-19 amb una entrada independent des del carrer. Ho avança el departament de salut davant de les crítiques d'aquest dimarts de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI·F) per la «situació caòtica» en este hospital.

La Ribera, en un comunicat, afirma que actualment hi ha pacients en Urgències pendents de passar a les plantes d'hospitalització «a mesura que vagen quedant llits lliures» al llarg del dia. És més, assegura que «mai» ha anunciat que s'anara a instal·lar un hospital de campanya en el recinte hospitalari.

També defensa que disposa de circuits funcionals diferenciats per a Covid-19 i uns altres, «garantint en tot moment la seguretat de pacients i professionals. En el moment de pandèmia en el que es troba tot el país, i també el departament de salut de la Ribera, l'Hospital d'Alzira està aplicant el seu pla de contingència amb la finalitat d'oferir als pacients l'assistència sanitària que necessiten», subratlla.

CSIF diu que l'hospital de la Ribera està «desbordat» i urgix a instal·lar l'hospital de campanya

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) critica «la situació caòtica» que, segons assegura, s'està produint en l'Hospital de la Ribera d'Alzira que està «desbordat per l'acumulació de pacients amb Covid-19 en urgències i la falta de mitjans». El sindicat urgix a la instal·lació de l'hospital de campanya «que es va anunciar en la primera ona de la pandèmia i del que encara no se sap».

La central sindical assenyala, en un comunicat, que este matí més de 50 persones que han acudit a Urgències esperaven per a ser traslladades a llit en un recinte hospitalari que compta ja amb 250 pacients ingressats. «L'escassa previsió del que era més que possible que poguera ocórrer al costat de la deslligada incidència de positius en el departament de salut ha generat una situació caòtica», explica.

CSIF alerta de «l'enorme pressió assistencial», amb «desenes de pacients esperant en Urgències pendents d'ingrés hospitalari i sense tot just llits d'intensius, amb una Direcció que demostra que manca d'eines per a afrontar esta situació». El sindicat recalca que «els treballadors es troben totalment extenuats per falta de mitjans humans, amb múltiples contagis entre ells i la falta d'unes instal·lacions que permeten treballar en unes condicions mínimes de qualitat».

«L'hospital seguix sense disposar d'un doble circuit de pacients respiratoris en Urgències. Tampoc ens han informat de quan acabaran les obres que van començar tard per a remeiar parcialment el dèficit estructural», lamenten. CSIF constreny a condicionar l'hospital de campanya i al fet que s'instal·le a la porta de l'actual recinte hospitalari, de manera que, «com a mínim, servisca per a tractar als pacients que arriben a les portes i no tenen patologia covid i alleujar en part la situació».  De la mateixa manera, reclama més professionals.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ÚLTIMA HORA: Puig anuncia les noves restriccions del territori valencià" "URGENT: El coronavirus arriba a 392 localitats valencianes en els últims quatre dies"