La residència d'Elx que el Síndic ha demanat rescatar registra 24 positius per coronavirus

El col·lectiu ha denunciat que es va tardar 6 dies a fer les PCR al personal sanitari
Un brot de 24 persones | Pixabay

Dos setmanes després que el Síndic de Gregues, Ángel Luna, demanarà a la consellera Mónica Oltra el rescat de la residència Altabix, en Elx, en la comarca del Baix Vinalopó (Alacant), amb 104 usuaris, en detectar irregularitats i problemes en la gestió, s'ha declarat un brot d'almenys 24 casos de coronavirus.

Segons ha avançat el diari 'Información', davant d'esta situació, l'Associació pels Drets i el Benestar dels Ancians en Residències (ADBAR) ha denunciat este fet i ha sol·licitat la intervenció de la Fiscalia i ha demanat a l'Ajuntament «que ens ajude».

Esta associació ha expressat que el passat 29 de desembre es van detectar ja a 8 usuaris positius, però no se li van fer als treballadors -74 persones- fins al 4 de gener, detectant que 15 d'ells estaven contagiats més un altre resident

La petició del col·lectiu ADBAR

ADBAR no entén com és possible que, sabent de l'existència d'un brot, es tardaren sis dies a completar els tests a tot el món. El col·lectiu ha sol·licitat la intervenció de la Unitat Militar d'Emergències, perquè procedisca a la desinfecció de les instal·lacions, i explicacions a Sanitat de per què no es van fer les proves PCR als treballadors el dia 30 després de saber-se del brot de Covid-19 el 29 de desembre.  

Cal destacar que el geriàtric va estar durant la pandèmia 50 dies sense metge i fa 15 van tornar a quedar-se sense ell per un brot en un altre centre en el que treballava.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Novetats en els exàmens presencials de les universitats valencianes" "ATENCIÓ: La situació actual del coronavirus en Espanya"