Una dona detinguda per negar-se a posar-se la mascareta en Ontinyent

La detinguda ha dit als agents que mai se la posarà perquè és una «persona lliure»
La detinguda afirma que no se la posarà mai | Europa Press

Agents de la Policia Nacional han detingut esta nit de dijous, cap a les 00.30 hores, en un carrer d'Ontinyent, en la Vall d'Albaida (Ontinyent), a una dona de 46 anys com a presumpta autora d'un delicte de desobediència greu, després de negar-se en reiterades ocasions a posar-se la mascareta com obliga el Decret llei 11/20 de 24 de juliol.

Els fets han passat quan els agents que feien faenes de prevenció per un carrer de la localitat han vist a una dona que caminava per la mateixa sense fer ús de la mascareta obligatòria. Els policies li han preguntat a la dona per què no portava la mascareta, al que ha contestat que no la portava perquè no li donava la gana. A demés, ha manifestat «no me la posaré, ni me la posaré mai, perquè soc una persona lliure».

Davant d'estes paraules, els agents li han indicat que si no tenia mascareta, ells podrien donar-li una, al mateix temps que li la donava, però ella s'ha negant-se rotundament, pel que li han dit que en eixe cas haurien de procedir a alçar-li una acta de denúncia per Decret llei 11/20 per no fer ús d'esta.

Ja havia sigut avisada 8 voltes

La dona ha continuat en la seua actitud, pel que els agents l'han revisat per vore si portava mascaretes i li han trobat diferents. Minuts més tard, els agents han descobert que la dona ja havia sigut advertida en més ocasions el que implicava el no portar posada la mascareta d'ús obligatori.

Finalment, els policies després d'instar-li en reiterades ocasions que se la posara i tindre coneixement que havia sigut proposada per a sanció  en huit ocasions, tres per Decret llei 11/20 i cinc per Acta infracció Llei orgànica 4/2015, ha sigut detinguda com a presumpta autora d'un delicte de desobediència greu. La detinguda, sense antecedents policials, ha passat este matí de dijous a disposició judicial.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Confirmats més de 20 casos de coronavirus entre els alumnes d'un campus de la UPV" "Les mascaretes KN95, sense certificat europeu, estaran a la venda fins a finals d'any"