Què fer si tens febra després de la vacuna del covid?

El principal dubte és si s'aconsella paracetamol abans o després de vacunar-se

Espanya accelera el procés de vacunació contra la covid. S'han administrat ja més de 46 milions de dosis per tot el territori nacional i quasi 21 milions de persones tenen la pauta completa. No obstant això, malgrat que les vacunes es posen des de fa mesos, molts ciutadans continuen presentant dubtes sobre el que es pot fer i no fer abans i després de rebre la punxada.

El principal dubte és si s'aconsella prendre paracetamol abans o després de vacunar-se. Segons el ministeri de Sanitat, només es va recomanar per a la vacuna d'AstraZeneca, els efectes secundaris de la qual semblen més evidents, especialment amb la primera dosi. No obstant això, esta recomanació no s'ha ampliat a la resta de vacunes aprovades, com Pfizer, Moderna i Janssen.


Diferències entre abans i després de la vacunació

 

Els Centres per al Control i Prevenció de Malalties, CDC, de fet, no recomanen prendre medicaments de venda lliure com ibuprofèn o paracetamol abans de la vacunació contra la covid amb la finalitat de previndre els efectes secundaris relacionats amb la vacuna. Asseguren que "no se sap com estos medicaments poden afectar l'eficàcia" de la vacuna.


Respecte a prendre paracetamol o altres comprimits -com ibuprofèn- després de la vacunació, els CDC demanen consultar abans al nostre metge de capçalera per a avaluar dolors o molèsties que puguen sentir-se després de rebre la vacuna contra el coronavirus.Paracetamol sol si "ens senta bé"


Raquel Jiménez, coordinadora del SUMMA de la Comunitat de Madrid, ja es va manifestar fa setmanes en este aspecte. La doctora va advertir que no s'ha de prendre medicació ni abans ni després de la vacuna.

Això sí, va voler afegir que si després notem algun efecte advers, es pot prendre un medicament que "sapiem que ens senta bé".

"Si no eres al·lèrgic, un paracetamol sol ser una bona opció", va subratllar.


Els sanitaris recomanen el paracetamol en estos perquè és analgèsic, alleuja el dolor i la febre, si és que esta es produeix. Si una persona és al·lèrgica al paracetamol, l'alternativa sol ser l'ibuprofèn de 400 mg, que també és analgèsic, actua contra la febra i a més és antiinflamatori. No obstant això, es recomana sempre consultar amb el metge.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Regne Unit alça les restriccions a pesar de l'avanç de la variant Delta" "Els EUA avisa de vincle entre la vacuna de Janssen i la síndrome Guillain-Barré"