Sanitat i les comunitats autònomes acorden mantindre els tancaments perimetrals en Setmana Santa

L'acord serà ratificat este dimecres que ve
Generalitat pacta amb les comunitats un tancament perimetral en Setmana Santa | Ajuntament de Xirivella
 

ACTUALITZAT 04/03/2021 a les 20.30 hores: La Comissió de Salut Pública, en la que es troben representades totes les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, ha acordat el tancament perimetral de totes les regions i la limitació de la mobilitat nocturna de les 22.00 a les 06.00 hores amb motiu de la Setmana Santa.

Segons explica 'Levante-EMV', l'acord serà ratificat este dimecres que ve en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS).

El text diu que cal evitar viatges no necessaris i recomana les autonomies no baixar el nivell d'alerta des de les dos setmanes abans de Setmana Santa.

La Generalitat demana que tota Espanya consensue tancaments perimetrals per Setmana Santa

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha posat en contacte amb tots els presidents de les comunitats limítrofes -Balears, Aragó, Múrcia, Castella-la Manxa i Catalunya-- per a «acordar una posició conjunta de limitar la mobilitat durant les vacacions de Setmana Santa i Pasqua», segons han informat fonts del Consell.

Puig ha fet estes declaracions després de reunir-se amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per a analitzar la posició que el territori valencià defensarà en la reunió d'esta vesprada del Consell Interterritorial del Sistema Nacional, que és la de «mantindre les restriccions de mobilitat vigents» entre les comunitats autònomes perquè «no pot haver-hi alguna que pose en risc l'esforç que s'ha fet pels valencians».

En eixe sentit, Puig ha insistit en cal ser «prudent» en un moment en el que «gràcies a l'esforç de la societat valenciana s'estan conseguint grans avanços». De fet, ha ressaltat que hui es preveu baixar d'una incidència acumulada en els últims 14 dies de 100 casos per cada 100.000 habitants .

Sobre este tema, ha recalcat que encara que es tracta d'«una dada extraordinària, encara estem lluny de la consolidació definitiva per a superar la pandèmia». Per això, ha exigit la corresponsabilitat de totes les comunitats autònomes perquè no pot haver comunitats que posen en risc este esforç que s'ha fet pels valencians. «La situació epidemiològica continua millorant, però no podem tirar per la borda els esforços fets per la societat valenciana durant les últimes setmanes. Cal consolidar la millora conseguida», ha postil·lat.
 

Oltra ha demanat «un poc de responsabilitat» 

Encara que «tots estem cansats» un any després que s'expandira el virus, Oltra ha demanat a la gent que aguante i tinga cautela i «un poc més de paciència perquè ja queda menys i estem veient la llum. Si tornem a empitjorar, la frustració col·lectiva serà molt gran», ha avisat.

També ha demanat «un poc de responsabilitat» davant de la intenció de Madrid de no tancar per Setmana Santa, a demés de recordar que esta comunitat està en el centre d'Espanya i «si no tanca i la resta sí no podran eixir a cap lloc». Per a la també líder de Compromís, el millor és que totes les comunitats arriben a un consens i «cada una se situe un poc. Si això es torna a desbordar i solapem una quarta ona posem en risc la vida», ha emfatitzat.

I ha posat l'accent que «qualsevol govern responsable ha de posar això com primer objectiu: salvar-nos com a éssers humans», en relació a la postura de la Comunitat de Madrid, governada pel PP i Ciutadans. «Ja vam salvar el Nadal i no ens va anar molt bé», ha postil·lat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les residències valencianes no registren positius per primera volta en 5 mesos" "Nou programa per a pacients amb alta del Covid-19 en el Clínic de València"