La Generalitat Valenciana destinarà en dos anys uns 240 milions d'euros per a material sanitari

Puig ha dit que ha plorat diferents voltes durant la pandèmia
Es destinaran 240 milions d'euros | Pexels | Karolina Grabowska

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha avançat este divendres que per a garantir contractes estables relacionats amb el material sanitari, el Govern valencià destinarà uns 240 milions d'euros durant dos anys per a subministrar 200 productes sanitaris diferents.

En eixe contracte participaran fins a 90 empreses diferents, el 30% d'elles valencianes, segons ha explicat en una entrevista en la Ser en referir-se al material sanitari que s'ha trobat a faltar a l'inici de la pandèmia. En ella, confessa que no pot estar satisfet amb la gestió de la crisi sanitària que ha fet el seu govern perquè «sempre hi ha coses que es van poder millorar», segons un comunicat de la cadena, encara que valora que tot i els problemes el sistema públic de salut valencià ha funcionat.

Sobre si el subministrament de material sanitari va ser el «taló d'Aquil·les» del sistema en l'inici de la pandèmia, Puig assegura que el problema va ser mundial i que van poder reaccionar ràpidament, encara que també admet que al principi no tenien.

En l'entrevista, Puig va dir que ha plorat diferents voltes durant la pandèmia i que el pitjor moment va ser en l'inici, quan van vore que els hospitals es podien haver quedat sense llits lliures.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El missatge esperançador de les dos primeres vacunades en Espanya" "30 multes per desobediència i 7 festes en cases en Alacant"