La infermeria valenciana alerta d'una tercera ona abans de la vacuna si es relaxa el control per Nadal

El president de l'entitat, Juan José Tirado, ha insistit que baixar la guàrdia «pot posar en escac l'assistència sanitària i saturar els hospitals»

Una ciutadana se sotmet a una prova PCR al Centre Cívic Cal Balsach de Sabadell
Pot arribar una tercera ona | València Diari

El Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana (Cecova) ha alertat este divendres d'una tercera ona de contagis de coronavirus abans que arribe la vacunació, si no s'adopta una postura de «responsabilitat individual» i es relaxa el control de les mesures contra la propagació del Covid-19 durant les festes nadalenques per a fomentar l'activitat econòmica i afavorir les reunions familiars.

El president de l'entitat, Juan José Tirado, ha insistit que baixar la guàrdia «pot posar en escac l'assistència sanitària i saturar els hospitals en gener i febrer», després que la Conselleria de Sanitat haja advertit que el 92% dels brots d'origen social en el territori valencià procedix de reunions amb familiars o amics.

Al seu juí, es tracta d'«una xifra molt elevada que ha d'atenuar-se per a no perjudicar els professionals d'Infermeria que atenen la població als hospitals, centres de salut i residències de majors», i ha instat a prendre-ho «de debò i seguir les recomanacions per a evitar els contagis».

Les reunions en Nadal, perilloses

Davant de les propostes per a ampliar el número de persones  que es poden reunir en les dates més especials del Nadal, com la Nit de Nadal,  Nit de cap d'any o Reis, Tirado avisa de què és un perill.

«Existix més risc de contagi si es reunixen tres famílies de dos membres (sis persones en total), que si ho fan dos famílies de sis membres (12 persones)», ha dit, pel que aprova el concepte de «família bambolla», que ja han proposat algunes regions, com a baròmetre per a mesurar el risc de contagi. «No es tindria per tant en compta el número de persones reunides, sinó el d'unitats familiars», ha expressat.

Encara que la normativa permet la mobilitat nocturna fins a la una de la matinada en dies assenyalats, el màxim representant de la professió d'Infermeria demana a la ciutadania que s'eviten «les festes descontrolades fins a l'alba ni balls ni música que aglutinen una multitud en les places i llocs de trobada habituals».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari