Quina informació de la Covid constarà en el certificat verd digital?

Entre altres si la persona a rebut o no la vacuna contra el coronavirus

El Ministeri de Sanitat espera que el certificat verd digital puga estar plenament operatiu a Espanya per a la campanya d’estiu, concretament al llarg del mes de juny.


Ahir els 27 estats membres de la Unió Europea acordaren una posició comú sobre l’esborrany que regula el certificat verd digital, cosa que, per al secretari general, suposa un pas important en el procés de tramitació d’aquest document i enceta una nova fase de negociació amb el Parlament Europeu.


El certificat serà senzill i interoperable, ha assegurat González, a més de gratuït i universal com les vacunes. Generarà un codi QR que pot contindre tres tipus d’informacions diferents:


Si la persona ha rebut o no la vacuna.
• Si ha obtingut un resultat positiu mitjançant alguna prova diagnòstica.
• Si la persona s’ha recuperat de la Covid-19 en cas d’haver donat positiu en algun moment.


En paraules del secretari general, esta informació facilitarà la mobilitat dins de la Unió Europea al mateix temps que garanteix la protecció de la salut pública i permet reprendre l’activitat econòmica de forma progressiva i segura. Però, malgrat que el certificat facilitarà la lliure circulació per a qui el tinga, no limita la mobilitat a qui no el tinga, ja que no és ni un passaport, ni un document de viatge ni un requisit per a viatjar, ha puntualitzat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La incidència continua pujant en l'últim balanç de la pandèmia a Espanya" "Continuen pujant els casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana"